logo
RNTV Live

VIDEO/Ploieşti: Info(1) CUP, singurul concurs internațional de informatică,

premiere
Mihai Constantinescu

VIDEO/Ploieşti: Info(1) CUP, singurul concurs internațional de informatică,

Ploieștiul a fost gazda singurului concurs internațional de informatică, din România adresat juniorilor. Acesta a fost organizat de către Centrul Județean de Excelență Prahova în parteneriat cu Colegiul Național “Ion Luca Caragiale” Ploiești. Cconcursul a ajuns la a patra ediție.

Este singurul concurs din România în care toate comisiile de organizare (științifică, tehnică și secretariat) sunt formate din elevi olimpici. Aceștia sunt elevi ai centrului de excelență prahovean, ai colegiului “I.L. Caragiale” Ploiești, alături de absolvenți, olimpici internaționali ai României, în prezent studenți la universități de prestigiu precum Oxford University, Cambridge University, University College of London, Imperial College of London, Edinburgh University și Bristol University.

La concurs au participat elevi olimpici din România, membri ai lotului restrâns de juniori, reprezentanți ai centrelor județene de excelenţă sau ale unor colegii de prestigiu, precum și echipe ale unor ţări invitate. De-a lungul celor trei ediții desfășurate până la acest moment, InfO(1)Cup a reușit să se impună drept unul dintre cele mai competitive concursuri de programare.

Ceremonia de premierea avut loc la Sala Europa – Palatul Administrativ Ploiești, duminică 16 februarie 2020.

https://youtu.be/pmVq8x_JNQI

https://youtu.be/wOPRjI_Ao64

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor