VIDEO/Peste 65.000 de pomi de Crăciun românești puși în vânzare de Romsilva. Vezi ce prețuri

Brazii prahoveni vor să cucerească piaţă. Tu ce fel de brad alegi?
Mihai Constantinescu

VIDEO/Peste 65.000 de pomi de Crăciun românești puși în vânzare de Romsilva. Vezi ce prețuri

Dacă sunteți printre persoanele care preferă brazi de Crăciun autohtoni, atunci trebuie să știți că Romsilva a scos la vânzare 65.000 de pomi pentru sărbători.  53.040 dintre aceștia sunt din specia brad, iar 12.610 sunt din specia molid sau alte specii rășinoase.

Din pepinierele silvice, pomii de Crăciun pot fi cumpărați cu rădăcină protejată sau direct în ghiveci, pentru a putea fi replantați după sezonul Sărbătorilor de iarnă. Soluția replantării pomilor de Crăciun este recomandată de specialității Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, fiind promovată în rândul tinerilor prin programele de educație forestieră, pentru implicarea acestora în gestionarea durabilă a pădurilor.

Cei mai mulți puieți ornamentali pentru Crăciun provin din pepinierele silvice ale Direcțiilor Silvice Suceava, cu 6.800 de pomi, Ilfov, cu 5.600, și Prahova, cu 3.400 de puieți ornamentali, potrivit unui comunicat de presă.

Prețurile de vânzare variază între 15 și 35 de lei, în funcție de specie și înălțime, pentru pomii de Crăciun recoltați în urma lucrărilor silvice, și între 20 și 360 de lei pentru pomii de Crăciun proveniți din pepinierele Romsilva, în funcție de dimensiuni și condițiile de livrare.

Foto cu caracter ilustrativ

COREP 07 SRL - Firma de constructiiblejoigratielanovacgristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor