logo
RNTV Live

VIDEO/FOTO/ 169 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române. Cum a fost celebrat evenimentul în Prahova

Mihai Constantinescu

Ziua Jandarmeriei

VIDEO/FOTO/ 169 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române. Cum a fost celebrat evenimentul în Prahova

Astăzi se împlinesc 169 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române.

Arma jandarmeriei a fost întemeiată de Domnitorul Moldovei, Grigore Alexandru Ghica, prin semnarea „Legiuirii Pentru Reformarea Corpului Slujitorilor în Jandarmi” la 3 aprilie 1850, moment care marchează naşterea Jandarmeriei Române.

Cu acest prilej, reprezentanții IJJ Prahova au organizat o serie de activițăți desfășurate începând cu 18. martie.

Astfel au fost organizate concursuri sportive la nivelul structurilor sub denumirea ”CUPA JANDARMERIEI 2019” la sah, tenis de masă, tenis de câmp, fotbal, tir, înot și schi.

Totodată a fost organizată ” CUPA JANDARMERIEI LA MINIFOTBAL”, competiție interinstituțională la nivelul județului.

Mai mult, au avut loc activități de promovare a Jandarmeriei Române. Acestea s-au desfășurat în Câmpina, Vălenii de Munte și Ploiești, cetățenilor fiindu-le preyentate materiale specifice de intervenție și armament și tehnica auto din dotare.

Astări, la sediul unității au fost acordate recompense. Este vorba despre 105 recompense dintre care 11 constând în înaintarea în gradul militar următor înaintea expirării stagiului minim în grad, 34 de felicitări și 60 de mulțumiri  pentru personalul unității. Astăzi a vut loc și festivitatea de premiere a câștigătorilor competițiilor sportive.

Celebrarea zilei se va încheia la orele 20.00 în localitatea Ploiești, când va avea loc retragerea cu torțe pe traseul plecarea din fața Instituției Prefectului Județului Prahova – statuia “Mihai Viteazul”.

Vezi și https://portal.republikanews.ro/prahova-un-barbat-a-murit-pentru-ca-a-ales-sa-traverseze-strada-prin-loc-nepermis/

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor