VIDEO/Desculți și murdari, caută prin gunoaie pentru a-și potoli foamea. Povestea frățiorilor din Olari, adusă în atenția DGASPC după ani de viață în infern

Flămânzi, murdari și bolnavi. Așa trăiesc doi copii din comuna Olari, nu de ieri de azi, ci de când s-au născut. Fetița are trei ani, fratele ei șase. Niciunul nu vorbește fiindcă nimeni nu s-a ocupat vreodată de ei. I-am găsit în casa dărăpănată, dormind. Mizeria care îi înconjura era una cruntă. Un pat mizerabil, plin cu resturi de mâncare, o încăpere insalubră, plină de saci cu haine și înțesată de gunoaie. Doi copilași care, din spusele vecinilor, umblă cât e ziua de lungă, desculți, murdari și flămânzi. Caută prin gunoaie pentru a-și potoli foamea…

La Primărie cazul este cunoscut, dar asistentul social s-a mulțumit doar cu discuții purtate cu mama, tatăl și bunica celor doi micuți. Cu toții au promis că vor avea grijă de ei… Și cam atât. Nu s-a întâmplat asta.

cel mai verde complex reziential

Mama are grave probleme psihice. Întrebată câți ani are, nu știe să răspundă. Tatăl și bunica umblă cât e ziua de mare și muncesc cu ziua. Copiii sunt ai nimănui. Îi găsești jucându-se prin noroaiele din curte și căutând câte o bucată de pâine care să le potolească foamea. Nu au fost duși niciodată la medic, nu au ieșit niciodată din mediul toxic în care își duc zilele. Sunt condamnați la suferință chiar de către cei care i-au adus pe lume.

Întreaga comunitate le cunoaște suferința. Și autoritățile locale știu despre cazul lor. De-abia după ce situația copiilor a ajuns în presă, cei din comună au sesizat DGASPC-UL. Direcția face acum demersuri pentru a-i scoate din acea familie și a-i plasa în grija statului. Legislația este una extrem de greoaie și va dura până când acești micuți vor fi retrași din iadul în care trăiesc.

Cazul celor doi copii din Olari a fost dezbătut în cadrul emisiunii Sud Muntenia la Raport.  Împreună am încercat să aflăm de ce până acum nu s-au luat măsuri, de ce acești copii sunt în continuare condamnați la o viață în infern  și care sunt soluțiile pentru ca frățiorii să fie scoși din acea familie și plasați în regim de urgență în grija autorităților statului.

 

arnos 6 oua

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here