logo
RNTV Live

VIDEO/13 percheziţii în Buzău şi Prahova, la mai multe imobile ale unor bărbați cu vârste cuprinse între 25 și 60 de ani

Mihai Constantinescu

VIDEO/13 percheziţii în Buzău şi Prahova, la mai multe imobile ale unor bărbați cu vârste cuprinse între 25 și 60 de ani

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Buzău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Buzău, au documentat activitatea infracţională a unui grup infracțional organizat (alcătuit din 12 membri), specializat în proxenetism și spălare de bani. Aceştia ar fi acționat în mai multe țări din spațiul european.

Astăzi, polițiștii au efectuat 13 percheziţii în judeţele Buzău şi Prahova, la mai multe imobile aflate în proprietatea unor bărbați cu vârste cuprinse între 25 și 60 de ani.

Din cercetări s-a stabilit că bănuiții s-ar fi constituit într-un grup structurat, cu scopul exploatării sexuale a mai multor tinere. Astfel, aceștia ar fi recrutat 18 tinere, dintre care 16 din România și două din Bulgaria. Ulterior, tinerele ar fi practicat prostituția în folosul bănuiților pe teritoriul Spaniei, Germaniei, Elveției și în Marea Britanie.

Membrii grupului ar fi avut sarcini distincte în activitatea infracțională, prestabilite, cu rol de a recruta, de a determina tinerele să practice prostituția, de a selecta zonele și locațiile în vederea practicării prostituției, de a transfera în România prin interpuși sumele de bani obținute ilicit, respectiv de a investi banii prin achiziții în țară.

Astfel, din foloasele patrimoniale obținute ilegal, aceștia ar fi achiziționat bunuri imobile și autoturisme de lux.

Activitățile au fost desfăşurate în baza mandatelor emise de Tribunalul Buzău, iar prejudiciul a fost estimat la 300.000 de euro.

În urma percheziţiilor efectuate, de la locaţiile percheziționate au fost ridicate înscrisuri, bani (21.900 de lei și 7.690 de euro) și medii de stocare.

Poliţiştii au pus în aplicare 9 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Buzău, pentru audieri.

Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Buzău, sub coordonarea procurorului de caz, sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, proxenetism şi spălare de bani.

În cauză, s-a cooperat cu autorităţile poliţieneşti din Spania, Germania și Marea Britanie.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La activități au participat polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești și jandarmi din Buzău și Ploiești.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/casa-diavolului-prahova/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi republikanews.ro

sursa Politia Romana

 

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor