logo
RNTV Live

VIDEO Ziua Națională a României, sărbătorită la Ploiești

454c36f7-a5f4-4194-a0f9-5d2e5d95fb79
Dumitrescu Vlad

UPDATE

în ciuda ploii și a frigului, peste 1000 de ploieșteni au ieșit din case pentur a participa la ceremoniile dedicate de Ziua Națională a României.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Ziua Națională a României este  sărbătorită ca în fiecare an și la Ploiești. Ceremoniile au început la ora 11.00, în Piața Eroilor, în zona Catedralei Sfântului Ioan Botezătorul.

Primăria municipiului Ploiești și Garnizoana Ploiești organizează o serie de ceremonii militare și manifestări dedicate Zilei de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, în data de 01 decembrie 2022.

Totodată, reprezentanții municipiului Ploiești și ai județului Prahova susțin alocuțiuni și vor depune coroane, jerbe și buchete de flori în memoria eroilor țării noastre.

De asemenea, în finalul acestor activități, va avea loc defilarea trupelor, a tehnicii militare și a fanfarei Consiliului Județean Prahova.

EXOZIȚIE TEHNCIĂ MILITARĂ

Parada militară de 1 decembrie va începe din fața Catedralei “Sf. Ioan Botezătorul” și se va derula în jurul rondului Pieței Eroilor.

Aceasta se va încheia în zona din fața Bibliotecii Județene “Nicolae Iorga”, unde tehnica militară va putea fi admirată în cadrul unei expoziții, care va fi deschisă pentru publicul larg până la ora 14.00.

TRADIȚIONALA FASOLE CU CÂRNAȚI

În finalul defilării, municipalitatea îi invită pe ploieștenii prezenți la manifestările dedicate Zilei Naționale a României să deguste un pahar de vin fiert și tradiționala fasole cu cârnați.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor