logo
RNTV Live

VIDEO/ Zeci de unități de învățământ funcționează fără avizul ISU. Patru dintre ele sunt în Ploiești

4pompieri scoala
Oana Stoica

Școli fără autorizație la incendiu

Instalații electrice defecte, stingătoare expirate și căi de evacuare micșorate sau inexistente.

Sunt principalele nereguli constatate în unitățile de învățământ din Prahova, pentru care ISU Prahova a refuzat să dea autorizație de securitate la incendiu.

Școala Sf Vasile din Ploiești funcționează fără aviz ISU

Este vorba despre 55 de unități de învățământ din 37 de localități prahovene. Printre ele se numără și Ploieștiul, cu patru unități de învățământ. Acestea sunt Școala Sf. Vasile, grădinița 28, dar și corpuri ale Liceului Auto și ale școlii Sf Vineri.

Punerea în funcțiune a construcțiilor fără obținerea autorizației de securitate la incendiu constituie contravenție si se sancționează cu amendă de la 20.000 lei la 50.000 lei.

În anul 2017 au fost verificate toate unitățile de învățământ din Prahova, iar ISU a constatatat  321 nereguli.

Au fost aplicate 321 de sancțiuni, din care 21 de amenzi în cuantum de 24.000 lei și 300 avertismente. Totodată s-au realizat 56 activități de informare preventivă și 45 de exerciții în caz de evacuare la care au participat 8923 persoane.

Dintre cele 55 de unități de învățământ care funcţionează fără a deţine autorizaţie de securitate la incendiu, 24 sunt grădinițe, alete 24 sunt școli primare și gimnaziale, iar 7 sunt licee.

Pentru mai multe știri intră pe: https://portal.republikanews.ro/

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor