VIDEO/ Victorie pentru Băicoi. Vitalia, obligată să ecologizeze groapa de gunoi

  Locuitorii cartierului Ţintea din Băicoi, spun că nu mai pot sta în case din cauza mirosului insuportabil.

  Aşa că luni au venit la Tribunal ca să fie siguri că operatorul va fi obligat de instanţă să respecte decizia APM Prahova.

  Tribunalul Prahova a decis astăzi că operatorul Vitalia să îndeplinească obligaţiile stabilite în sarcina sa de către Agenţia Judeţeană pentru Protecţia Mediului Prahova.

  Ministerul Mediului prin Agenţia judeţeană Prahova a dispus aplicarea unor condiţii restrictive pentru activitatea operatorului Vitalia, condiţii care cuprind :

  • efectuarea imediată a unui studiu de impact asupra sănătăţii populaţiei din zona afectată;
  • asigurarea unei distanţe de cel puţîn 1000 metri faţă de cea mai apropiată locuinţă;
  • ecologizarea urgentă a celulei numărul 1 care produce mirosurile care au devenit de nesuportat pentru cetăţeni.

  Faţă de această dispoziţie, operatorul Vitalia a solicitat instanţei să suspende aceste obligăţii pentru un termen nedefinit, invocând faptul că sarcinile suplimentare nu pot fi realizate şi că ar trebui să îşi înceteze activitatea.

  În proces a intervenit Primarul oraşului Băicoi cât şi UAT Băicoi care au susţinut că operatorul trebuie să îşi îndeplinească obligaţiile imediat şi că este de datoria autorităţii locale să apere sănătatea populaţiei şi condiţiile de viaţă ale cetăţenilor.

  Oamenii spun că nu mai pot sta în case din cauza mirosului insuportabil.

   

   „ Am avut şi am încredere în justiţie şi în înţelepciunea instanţei. Astăzi s-a făcut dreptate pentru locuitorii din Băicoi şi s-a demonstrat că Baicoiul nu este sat fără câini. Am avut şi avem sprijinul Ministerului Mediului în tot ceea ce am întreprins şi voi face tot ceea ce e poate în mod legal pentru a obligă operatorul să ecologizeze celulă nr. 1 din cadrul amplasamentului, în aşa fel încât cetăţenii să revină la o viaţă normală. Este normal să se respecte legea, să fie respectaţi locuitorii Baicoiului !” a declarat primarul orașului, Marius Constantin după aflarea deciziei.

  Anul trecut, locuitorii din Băicoi chiar au organizat un protest împotriva operatorului rampei de gunoi.
  Agenţia de Protecţia Mediului şi Garda de Mediu au făcut verificări, au impus măsuri şi au aplicat amenzi.
  Situaţia a rămas aceeaşi pentru localnicii care sunt terorizaţi de mirosurile insuportabile.

  Luni, instanta de judecata a respins solicitarea operatorului rampei de gunoi care dorea suspendarea masurilor impuse de APM.

  In acelasi timp, judecatorii au admis cererea Primariei Baicoi de punere in aplicare a deciziei Agentiei de Protectia Mediului.

   

   

  sponsor

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here