logo
RNTV Live

Video/ Vezi cum arată primul parapet pe cablu montat pe un drum naţional din România. Numărul accidentelor grave ar putea să scadă drastic

Premieră în România. A fost montat primul parapet pe cablu
Mihai Constantinescu

Premieră în România. A fost montat primul parapet pe cablu

Primul parapet pe cablu a fost montat în premieră în România, pe un drum naţional din România. Numărul accidentelor grave ar putea scădea drastic, susţin reprezentanţii CNAIR.

Aceasta este soluţia găsită de autorităţi pentru reducerea numărului de accidente frontale pe sectoarele de drumuri naționale aglomerate cu două benzi pe sens. Pentru început, primii doi kilometri de astfel de parapet au fost montaţi experimental pe DN2, în zona localității Afumați. Zona va fi atent monotorizată, urmând ca în viitorul apropiat soluția să fie extinsă și pe alte drumuri naționale.

“Acest tip de parapet, montat până acum lateral, și-a demonstrate utilitatea în cazul părăsirii sensului de mers a autovehiculelor și în ceea ce privește siguranța preluării șocului în cazul unei coliziuni”m se specifică întru-un comunicat al CNAIR.

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

sursă video Facebook

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor