logo
RNTV Live

Video-Vezi cum ajung în penitenciar telefoanele după care deţinuţii sunt disperaţi!

Raluca Eparu

Timpul trece greu în spatele gratiilor şi tocmai de aceea deţinuţii încearcă imposibilul pentru a pune mâna pe un telefon mobil. Şi chiar dacă ştiu că nu au voie cu asemenea aparate şi că odată prinşi li se poate îngeruna situaţia, ei preferă să rişte. În Penitenciarul Ploieşti, agenţii de pază au descoperit sute de telefoane aduse prin modalităţi care mai de care mai igenioase.

Aceste telefoane sunt doar o parte dintre cele care au intrat pe poarta penitenciarului aduse în cutii de conserve, pâine sau alte locuri în care ar fi putut intra. Multe au fost reţinute încă de la intrare, după ce au căzut testul de securitate, dar altele au fost aduse pe căi mai sofisticate. Un astfel de aparat a ajuns pe calea aerului, cu ajutorul unei drone.

Cum penitenciarul se afla in mijlocul oraşului, chiar pe o strada circulata, nu de puţine ori, mobilele sunt aruncate peste gard.

De ce deţinuţii riscă interzicerea anumitor drepturi care le poate îngreuna situaţia? Psihologii spun că le dă un sentiment de libertate, dar şi de superioritate în faţa celorlalţi deţinuţi.

Nu numai deţinuţii sunt sancţionaţi, ci şi cei care îi ajută ca un astfel de aparat să ajungă în penitenciar. Nu mai au dreptul la vizită între şase luni şi trei ani sau pot fi amendaţi.

Nu sunt putine cazurile în care chiar de la penitenciarul ploieşti, condamnaţi la ani grei de inchisoare au pus la cale diferite infractiuni printre care si inselaciuni dupa Metoda Accidentul, ultimul caz de acest gen înregistrându-se chiar luna trecuta.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor