logo
RNTV Live

VIDEO Venituri mai mari pentru românii săraci

Dumitrescu Vlad

Coaliția de guvernare PNL – PSD – UDMR a ajuns la un consens în ceea ce privește creșterea veniturilor populației. Vorbim despre majorarea punctului de pensie, a salariului minim, dar și despre alte măsuri sociale menite să-i ajute pe români să treacă peste această perioadă grea.

Liderii coaliției de guvernare au decis  după lungi discuții cu cât va fi majorat atât punctul de pensie, cât și salariul minim de la 1 ianuarie 2023.

De altfel, programul denumit ”Sprijin pentru România” conține și ajutoare menite să crească veniturile românilor.

Totodată, coaliția a decis acordarea celei de-a 13-a indemnizații pentru persoanele cu handicap. În plus, persoanele cu venituri de până la 1700 de lei vor primi carduri sociale în valoare de 250 de lei, o dată la două luni, pe tot parcursul anului 2023.

Chiar dacă ploieștenii nu sunt încrezători că aceste măsuri se vor lua, ei susțin că orice ajutor financiar este bine venit, în condițiile în care nivelul de trai scade de la o zi la alta.

Măsurile stabilite de coaliția de guvernare vor avea un impact financiar asupra bugetului de stat de 17,5 miliarde de lei.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor