logo
RNTV Live

Nicoleta Crăciunoiu a făcut o ilegalitate? Vezi cine spune asta / FOTO DOCUMENT

nicoleta craciunoiu
rnews

Scandalul declanșat de aprobarea bugetului CSM, doar așa cum a vrut directorul economic al Primăriei Ploiești, Nicoleta Crăciunoiu, este departe de a se încheia. Numai că acum capătă noi valențe.

Ministerul Finațelor Publice a analizat situația și spune că hotărârea de consiliu care vizează actualul buget al instituţiei, nu are fundament legal.  Răspunsul oficial de la minister a ajuns ieri la Clubul Municipal Sportiv Ploiești. Mai exact, reprezentanții ministerului finanțelor spun negru pe alb că: ”în data aprobării bugetului local al municipiului Ploieşti pentru anul 2017 prin Hotărârea numărul 96 din 03.04.2017 nu mai puteau fi făcute modificări pentru sumele alocate şi cheltuite la 31.03.2017”.

Ce înseamnă asta? Înseamnă că municipalitatea era obligată să asigure fondurile necesare pentru funcţionarea secţiilor sportive din cadrul CSM, aşa cum a făcut-o şi în primele luni ale acestui an. În nici un caz nu exista posibilitatea modificării sumei alocate pentru luna martie. Și asta pentru că CSM Ploiești avea cheltuieli angajate pentru această lună. În schimb, în mod ilegal, consilierii locali au aprobat la începutul lunii aprilie, o hotărâre prin care alocă zero lei pentru luna martie.

Cine sunt responsabili direcți pentru comiterea acestei ilegalități? Nimeni alții decât Nicoleta Crăciunoiu, directorul economic al Primăriei, și Adrian Andone, directorul juridic. Cei doi au considerat că este ilegal ca sportul de masă să mai fie finanţat şi nu au dat viză de legalitate proiectului de hotărâre care prevedea sume de bani în capitolele bugetare prevăzute pentru activităţile sportive. Practic,  conform Ministerului Finanţelor, cei doi au comis o ilegalitate și au indus în eroare consilierii locali.

Rămâne de văzut dacă primarul Adrian Dobre va reacționa în vreun fel și îi va sancționa pe vinovați, așa cum cere legea.

FOTO DOCUMENT:

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor