logo
RNTV Live

VIDEO/ Urşii au luat cu asalt stațiunea Buşteni. E incredibil ce s-a întâmplat noaptea trecutã

atac sângeros Buşteniul, sub asediul urşilor
Mihai Constantinescu

Buşteniul, sub asediul urşilor

Apel către Discovery! La Buşteni se pot face documentare în fiecare zi. Nicăieri nu mai vezi 11 urşi laolaltă cu oamenii. Dacă nu merge varianta asta poate merge cea cu turnarea filmelor de groază.

Sună cinic, dar aceasta este realitatea cu care se confruntă zonele montane din Prahova. Buşteniul este vedeta. Nu este zi în care urşii să nu se apropie periculos de mult de oameni.

Doar aseară Jandarmii Montani din cadru IJJ Prahova au fost solicitaţi să intervină de trei ori pentru a alunga urşii. În intervalul orar 19.20-21.40,  11 urşi au apărut în mai multe locuri în Buşteni. Un urs a apărut pe DN1, o ursoaică cu doi pui au pătruns în zona cartierului Cezar Petrescu și alţi șapte au fost observați în celălalt capăt al străzii Cezar Petrescu .

“În primul caz, speriat de farurile unei mașini, animalul a intrat pe o stradă laterală şi a fost alungat de patrula de jandarmi în pădure, prin folosirea semnalelor acustice și luminoase. La fel ca și la prima intervenție jandarmii ajunși la fața locului au folosit semnalele acustice și luminoase pentru îndepărtarea urșilor. Jandarmii recomandă cetățenilor să apeleze numărul unic de urgență 112 când constată prezența animalelor sălbatice în zona așezărilor umane, deoarece acestea pot reprezenta un pericol”, se specifică într-un comunicat al Jandarmilor Montani din cadrul IJJ Prahova.

 

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor