logo
RNTV Live

VIDEO/ TCE în moarte clinică. Autobuze fără benzină, salariaţi prost plătiţi

greva tce
rnews

Ca şi cum nu ar fi fost de ajuns haosul din societăţile care asigură servicii publice la nivel de Ploieşti, una dintre cele mai grave probleme cu care se confruntă la ora actuală municipalitatea ploieşteană este înregistrată la TCE. Consilierii nu s-au lăsat intimidaţi de ameninţarile cu greva ale sindicaliştilor de la TCE. În urmă cu puţin timp au amânat ambele proiecte  care priveau societatea de transport în comun.

 

Proiectul de hotărâre cu privire la acordarea de subventii TCE  până la acoperirea financiară a diferenţei dintre ce înseamnă venituri şi ce înseamnă cheltuieli, înregistrată  în evidenţa contabilă a societăţii la 31 decembrie 2016 a stat pe ordinea de zi a aleşilor, alături de aprobarea bugetului.

Subvenţia a fost cerută  pentru a fi asigurat  în continuare serviciul de transport public în comun evitându-se, astfel, blocarea acestui serviciu. Fiindcă aproape 70% dintre călători sunt subvenţionaţi, de aici şi pierderile mari înregistrate . Asta spune directorul societăţii că ar fi cauza principală a neacoperirii cheltuielilor cu veniturile.

Pentră că atât bugetul, cât şi celălalt proiect cu privire la subvenţionarea transportului în comun au fost amânate, sindicaliştii de la TCE ameninţă cu declanşarea grevei generale. Asta înseamnă întreruperea transportului public în comun la nivel de Ploieşti. De mâine, sindicaliştii spun că vor demara paşii legali pentru declanşarea conflictului de muncă.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor