VIDEO Tanti Vasilica, poveste de viață la vârsta de 100 de ani: Am trecut printr-o pandemie la fel ca asta. Mi-au murit doi copii

cautam-reporteri-republikanews

Sărbătoare în localitatea Podenii Noi! Tanti Vasilica, așa cum îi spune toată comuna, a împlinit vineri venerabila vârstă de 100 de ani.


Cu acest prilej, tanti Vasilica a fost vizitată, de rude, de prieteni, dar și de reprezentanții Primăriei Podenii Noi, în frunte cu primarul Mihai Alionte.
Edilul localității i-a oferit cadou un televizor, un cuptor cu microunde,un buchet cu flori, tort, precum și o diplomă aniversară, alături de urările de bine și prețuire, exprimate în numele tuturor locuitorilor.

just insolv sprl


Tanti Vasilica nu a omis să le povestească celor prezenți despre greutățile vieţii, dar și despre cum a mai trecut printr-o perioadă de pandemie, ”vărsat mare”, așa cum îi spune ea, în care doi dintre cei șase copii pe care îi avea au murit.

”Am avut șase copii. Am trecut printr-o pandemie la fel ca asta. Era o boală căreia i se spunea vărsat mare și mi-au murit doi copii și am rămas cu patru. Am lucrat la boieri, am lucrat la Colectiv, căram saci de mămăligă la tractoriștii care lucrau pe câmp. Eram bucătăreasă. Seara se întindeau mesele. Ne băgam în tocitoarea cu varză la Colectiv să scoatem varză murată. Domnul primar de pe vremea aia ne dădea câte o oaie, o puneam într-un tuci mare…făceam o mâncare așa bună….Pe urmă luam prosoape de pânză, le puneam pe mese și serveam mâncare la tractoriști. Beam, ne distram și dimineața o luam de la capăt”, a povestit tanti Vasilica.

În final, tanti Vasilica. ne-a spus și care este secretul longevităţii:”Toată viața am muncit, nu m-am dat înapoi”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here