logo
RNTV Live

Video şi foto-Taz şi Hercule au ieşit la pensie! Povestea frumoasă a unor câini fără de care mulţi infractori nu ar fi fost prinşi

WhatsApp Image 2017-04-05 at 14.44.11
Raluca Eparu

Trei câini poliţişti de la IPJ Prahova s-au pensionat. După ce 10 ani au alergat după infractori şi au descoperit probe acolo unde doar simţurile lor puteau întrevedea adevărul, acum, patrupedele sunt scoase la licitaţie. Din nefericire, nimeni nu s-a prezentat până acum, după două licitaţii, deşi ciobăneştii germani sunt dresaţi, se comportă frumos şi sunt iubitori.

Taz şi Hercule sunt fraţi şi au 11 ani. Încă de la început nu au putut fi ţinuţi împreună, pentru că Hercule şi-a adjudecat rolul de mascul dominant, aşa că ori de câte ori se întâlneşte cu Taz ies scântei. Altfel, amândoi sunt cei mai buni câini poliţişti, cu o carieră frumoasă în urmă. Colegul de echipă, agentul şef adjunct Valentin Arsene, recunoaşte că datorită căţelului Taz a avansat în carieră.

Dacă nici la a treia strigare nu va veni nimeni, Valentin îl va lua pe Taz acasă. Pentru Hercule, însă, va trebui să caute un alt stăpân, pe care, spune el, îl va alege personal, pentru a se asigura că prietenul său va avea parte de toată atenţia.

Deja au fost două licitaţii publice şi nimeni nu s-a prezentat, mâine va fi cea de-a treia licitaţie. Preţul de pornire a fost 400 de lei, dar mâine va fi de 240 de lei pentru fiecare dintre aceştia.

De cele mai multe ori, câinii pensionari ajung să rămână în grija colegilor lor din timpul activităţii, dar procedura cere ca aceştia să fie licitaţi.

Cei trei căţei mai au de trăit câţiva ani, dar oricine i-ar lua ar petrece alături de ei timp preţios. Chiar dacă nu pot povesti din munca lor de poliţişti, antrenamentul şi evenimentele prin care au trecut îi fac niste animale speciale.

 

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor