logo
RNTV Live

VIDEO: Razie a Poliției Rutiere în Ploiești! Peste 100 de mașini au fost verificate

politia rutiera ploiesti actiune 9 august
Ciprian Radu

Razie a Poliției Rutiere în Ploiești

Serviciul Rutier a organizat astăzi o acțiune cu efective mărite în Ploiești. Polițiștii au aplicat 62 de amenzi și au reținut două permise.

Comunicat IPJ Prahova:

Mai multe echipe de polițiști din cadrul Serviciului Rutier al I.J.P. Prahova, Biroului Drumuri Naționale și Europene și Biroului Rutier Ploiești, au oprit, pentru verificări, 115 autovehicule.

Dintre conducătorii acestora, față de 62 au fost aplicate sancțiuni contravenționale, totalizând amenzi în valoare de 10.440 de lei.

Astfel, 7 sancțiuni au fost aplicate pentru utilizarea telefoanelor mobile în timpul conducerii autovehiculelor fără a utiliza dispozitive tip handsfree. Alte 38 de persoane verificate au fost sancționate pentru că nu purtau centura de siguranță în timpul deplasării, iar un conducător auto a fost depistat circulând cu autovehiculul având expirată valabilitatea inspecției tehnice periodice.

Polițiștii au reținut, de asemenea, două permise de conducere (nerespectarea culorii roșii a semaforului, respectiv neacordarea priorității de trecere pietonilor), au reținut un certificat de înmatriculare și un set de plăcuțe cu numerele de înmatriculare (ITP expirat).

Având în vedere urmările grave pe care le poate avea distragerea atenției conducătorilor auto prin utilizarea, în afara condițiilor prevăzute de lege, a telefoanelor mobile, avem în vedere extinderea acestui gen de acțiuni atât în alte localități, cât și pe drumurile naționale și județene.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor