logo
RNTV Live

VIDEO: Propagandist rus, ucis la cafeneaua liderului Wagner

Sursă foto: PBS
Ștefan Petre

Un renumit blogger militar pro-rus, care susținea invazia din Ucraina, a fost ucis într-o explozie care a avut loc la cafeneaua Street Bar din centrul orașului rusesc Sankt Petersburg, iar alte 25 de persoane au fost rănite.

Respectivul pub era deținut de șeful grupării paramilitare Wagner, Evgheni Prigojin, conform Le Monde.

Bloggerul ucis, Vladlen Tatarsky, la care 500.000 de oameni se abonaseră pe Telegram, avea legături pro-Kremlin și a declarat public că susține invazia din Rusia încă din primăvara anului trecut, scrie G4Media, care citează TASS și SkyNews.

Potrivit presei ruse, o fată i-a dat cadou lui Tatarsky o statuetă în care s-ar fi aflat explozibil.

Originar din Makiivka, acesta a luptat de partea RPD, iar ulterior s-a mutat la Moscova, unde a început să se numească scriitor și soldat.

„Îi vom învinge pe toți, îi vom ucide pe toți”, a declarat Tatarskyi la Kremlin după discursul lui Putin despre anexarea teritoriilor ocupate la Federația Rusă. De asemenea, propagandistul a lăudat atacul Rusiei asupra Ucrainei și a spus că a fost cea mai bună dimineață a sa, relatează G4Media.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor