logo
RNTV Live

VIDEO/ Prahovenii din Cocorăştii Mislii încearcă să salveze “o comoară” veche de 500 de ani

sursă foto http://stirileproprahova.ro/s
Mihai Constantinescu

Localnicii din Cocorăştii Mislii încearcă să salveze un stejar secular

VIDEO/ Prahovenii din Cocorăştii Mislii încearcă să salveze “o comoară” veche de 500 de ani.

Stejarul din Cocorăştii Mislii este un monument al naturii. Are o vechime de 500 de ani şi o înălţime de 50 de metri. Din păcate în acest moment are nevoie de ajutor pentru a fi salvat. A fost atacat de dăunători şi boli.

O prahoveancă a lansat un apel pentru salvarea acestuia, iar imediat autorităţile au luat şi primele măsuri. Se încearcă găsirea  unui specialist care să trateze corespunzător arborele secular. Până în prezent eforturile au fost în zadar.

“Secularul nostru stejar din Prahova are nevoie de ajutor!!! E bătrân şi bolnav, dar nu se predă morţii (…). Jumătate din coroana lui falnică a murit, trunchiul lui este atacat de putregai, cariile îl rod fără încetare… Teiul lui Eminescu din Grădina Copoului de la Iaşi a fost salvat şi redat emoţiilor românilor de Profesor Mandache Leocov, fostul director al Grădinii Botanice Iaşi. Deci există soluţii!!! Lansez acest apel la emoţia voastră pentru a ne uni energia în scopul vindecării acestui supravieţuitor”, a scris Daniela Cosma, pe Facebook.

CITEŞTE MAI MULTE INFORMAŢII AICI

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor