logo
RNTV Live

VIDEO/ Prahova: Localitatea unde nu există nicio regulă de distanţare socială. Imagini ireale

Mihai Constantinescu

VIDEO/ Prahova: Localitatea unde nu există nicio regulă de distanţare socială. Imagini ireale

Pandemia de COVID-19 a impus oamenilor un nou stil de viaţă. Purtarea măştii de protecţie şi distanţarea socială fiind două elemente categorice care pot face diferenţa între viaţă şi moarte.

În România, pandemia nu a lăsat urme la fel de adânci ca în zonele cu adevărat afectate(vezi Italia sau Spania), unde numărul morţilor este covârşitor. Asta însă nu ne scuteşte de posibilitatea de a ajunge într-o situaţia asemănătoare.

Se pare, însă, că nu toţi oamenii înţeleg pericolul în care ne aflăm. Dovadă stau şi imaginile din Drăgănești, sat Meri, județul Prahova. Imaginile au fost surprinse ieri şi pe ele se vede cum distanţarea socială este pur şi simplu ignorată. Persoane de toate vârstele au fost cu copiii într-un loc de joacă din localitate. Nimeni nu purta mască! Nimeni nu ţinea distanţa faţa de alte persoane. Nimeni nu se dezinfecta.

Oamenii legii au intervenit

Inspectoratul Județean de Poliție Prahova s-a autosesizat, în zonă fiind direcționate mai multe echipaje de polițiști și jandarmi. În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate sancțiuni contravenționale persoanelor juridice pentru încălcarea prevederilor legii nr.12/1990. Totodată, unitatea administrativ teritorială a comunei a fost sancționată contravențional pentru nerespectarea prevederilor legii nr.55/2020. De asemenea, părinții copiilor care se aflau în spațiul de joaca au fost sfătuiți să părăsească zona și să respecte măsurile de protecție pentru limitarea răspândirii infecției cu virusul Covid 19.

Pentru mai multe ştri. vizitaţi site-ul republikanews.ro

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor