logo
RNTV Live

VIDEO/ Ploieşti: Despre ritualurile si tradiţiile ortodoxe:”Dacă eu scot boxele pe balcon, vine Poliţia să mă amendeze? Vineee !”

ritualurile si tradţtiile ortodoxe
Mihai Constantinescu

VIDEO/ Ploieşti: Despre ritualurile si tradiţiile ortodoxe:”Dacă eu scot boxele pe balcon, vine Poliţia să mă amendeze? Vineee !”

Ritualurile si traditiile ortodoxe de anul acesta nu sunt pe placul tuturor!

Sărbătorile pascale de anul acesta sunt cu totul şi cu totul speciale, în contextul pandemiei de coronavirus. Totul s-a adaptat din mers, inclusiv slujbele de la biserici care acum sunt făcute fără credincioşi în interior.

Săptămâna Mare, premergătoare Paştelui, a pus la încercare pe toţi cei care locuiesc în centrul Ploieştiului. Slujbele se pot asculta foarte uşor de afara. Nu toţi sunt însă mulţumiţi de această măsură.

Iată ce a spus o ploieaşteancă despre acest lucru:

“N-am nicio vină că locuiesc în centru. La fel şi vecinii mei care ascultă hardrock din acelaşi motiv… Dacă eu nu deranjez cu nimic Biserica, ritualurile şi tradiţiile ortodoxe, de ce trebuie să suport eu şi toti deopotrivă mie decibelii acesţia, de dimineaţa până seara? Chiar trebuie să ne zgândărim unii pe alţii până cedează cineva? Sau să ne scârbim suficient de mult încât să pierdem şi puţinul pe care îl aveam? Cred ca Biserica îşi pierde nu doar oile rătăcite ci şi oile pe care le mai putea câştiga în vremuri aşa de incerte… Şi din păcate Biserica este un simbol al credinţei , iar oile vor pierde încrederea în amândouă. Oamenii au nevoie de încredere, de un suport moral şi de nădejde dar nu de unul care le dă buzna în viaţă şi în case ca politia după decret/ordonanţe. E ora 20,55. Dacă eu scot boxele pe balcon, vine Poliţia să mă amendeze? Vineee !
Bunul simţ şi moralitatea se învaţa cândva în biserică. Acum… e invers”

https://www.facebook.com/eugenia.popovici/videos/2815084715283581/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/lumina-de-la-ierusalim/?fbclid=IwAR3I3WQK53ucwIPROifWLBFDXxqKWIqThBKWIDQZ-4V3xjjb_zW7Fq7nsqY

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/ploiesti-un-barbat-a-fost-gasit-mort-in-piata/?fbclid=IwAR1gsXisPCCiLqe0jONkI-LVlvcNiWJt-zbNrVJME3xqFHII4k-cxi25oig

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor