logo
RNTV Live

VIDEO/ Ploieşti: 24 ianuarie, sărbătoarea Micii Uniri. Cum a fost marcat momentul

mica unire8
Mihai Constantinescu

VIDEO/ Ploieşti: 24 ianuarie, sărbătoarea Micii Uniri. Cum a fost marcat momentul

Astăzi se împlinesc 161 de ani de la primul pas important pe calea înfăptuirii statului național unitar românprin unirea Moldovei cu Țara Românească sub conducerea domnitorului ales, Alexandru Ioan Cuza.

Momentul a fost marcat cum se cuvine şi la Ploieşti printr-o  serie amplă de manifestări care au deputat  la Colegiul Național “Al. I Cuza”. Aici, în cadrul unei ceremonii militare, au fost susținute o serie de alocuțiuni, urmate de depuneri de buchete de flori, la statuia domnitorului Al. I. Cuza, din incinta unității de învățământ.

Cei prezenţi au dat mână cu mână şi s-au prins în horă,  simbol al unității noastre naționale

Începând cu ora 13.00, la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova se va desfășura o manifestare similară evenimentelor mai sus precizate, context în cadrul căruia se va intona Imnul Național al României, iar oficialitățile prezente vor susține alocuțiuni, omagiul acestora fiind exprimat și printr-o acțiune de depunere de buchete de flori la bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, situat în curtea muzeului.

Evenimentul se va încheia în spiritul înfrățirii românilor, cei prezenți la acțiune urmând a se prinde în  Hora Unirii.

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor