logo
RNTV Live

VIDEO/ Numărul cazurilor de gripă din rândul copiilor, în creştere în Ploieşti. 10 cazuri confirmate. Dobre: ” Nu este focar”

sursă foto Gandul.info
Mihai Constantinescu

VIDEO/ Numărul cazurilor de gripă din rândul copiilor, în creştere în Ploieşti. 10 cazuri confirmate. Dobre: ” Nu este focar”

Până în acest moment în unităţile de învăţământ din Ploieşti au fost confirmate 10 cazuri de copii cu gripă. Patru dintre acestea sunt copii din Colegiul Naţional ” I.L Caragiale”.

Într-o conferinţă de presă , primarul Adrian Dobre a spus că nu există focare de gripă, înregistrându-se doar cazuri izolate.

Pentru a preîntâmpina situaţiile critice, s-a luat măsura că în fiecare dintre cele 50 de unităţi de învăţământ din oraş să se facă o primă triere a copiilor încă de la intrarea în clasă. Misiunea imposibilă, se poate spune . În unităţile de învăţământ din oraş  există doar 16 medici.

Cadrelor didactice le revine astfel şi datoria de o primă triere a lor.

Ieri, a fost convocat Comitetul local pentru situaţii de urgenţă, ocazie cu care edilul a solicitat reprezentanţilor DSP să anunţe dacă este cazul să fie luate măsuri suplimentare, cum ar fi dublarea acţiunilor de dezinfecţie la nivelul unităţilor de învăţământ. Cei de la DSP au spus că nu este cazul mai ales că un copil bolnav ar putea contamina oricum clasa dacă se prezintă la ore, chiar dacă a fost realizată o a două dezinfecţie.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/astazi-ar-putea-fi-declarata-oficial-epidemie-de-gripa-47-de-romani-au-murit-de-gripa/?fbclid=IwAR3fSbx5c9E2cYiZm4PC073MxScs1_eY83WHgQQQfCdTi6MIWUNQYXWuFPg

La nivel naţional, 47 de români au murit de gripă de la începutul acestui sezon din cauza gripei.

Foto cu caracter ilustrativ

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor