logo
RNTV Live

VIDEO: Lucrări la rețeaua de gaze pe Valea Slănicului!

lucrari-retea-gaze-pe-Valea-Slanicului
Ștefan Petre

„???? ????̂???????????????????????? ????????????????????????????????????̦???????? ????????????̦???????????????? ???????? ???????????????? ???????? ???????????????????? ????????????̆????????????????????????????! ???????????????????????? ????????????????????????????????????????, ????????????????̧???????????????????????????????? ???????? ????????????????????????????, ???? ???????????????????????? ???????????????????????????? ???????????????????????? ????̂???????????????????????????????? ????????????????????̆???????????????????? ????̂???? ???????????????????????????????? ????????????????????????̧, ???????????????????????? ????̧???? ????̧????????????????????̧????????.

Unul dintre cele mai aşteptate obiective de investiţii din judeţul Prahova, cel privind introducerea reţelei de gaze pe Valea Slănicului, intră în linie dreaptă.

Iulian Dumitrescu, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, a semnat, astăzi, ordinul de începere a lucrărilor pentru trei dintre cele nouă localităţi cuprinse în proiectul „Înființare rețea inteligentă de distribuție gaze naturale în județul Prahova – comunele Cocorăștii Mislii, Vâlcănești, Cosminele, Dumbrăvești, Varbilău, Aluniș, Ștefești, Bertea și orașul Slănic”.

Este vorba despre comunele Aluniş, Ştefeşti şi Bertea, iar pentru celelalte localităţi urmează ca ordinul pentru demararea lucărilor să fie semnat pe parcursul acestei săptămâni.

„Mă bucur pentru oamenii de pe Valea Slănicului. Astăzi începem lucrările de execuție la rețeaua de gaze. Lucrările vor fi terminate în aproximativ 8 luni. În paralel, o să începem și licitația de concesiune pentru un operator astfel încât la sfârșitul lunii decembrie să avem gaze în casele oamenilor de pe Valea Slănicului”, a declarat Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova.

Prin proiect, vor fi construiți aproape 300 km de rețea de gaze naturale. În același timp, peste 8.000 de gospodării și instituții publice de pe Valea Slănicului vor fi branșate la rețea. Valoarea proiectului este de aproximativ 35 milioane de Euro, iar acesta va fi finanțat din fonduri europene și din bugetul Consiliului Județean Prahova.

Lucrările urmează să fie finalizate până pe 31 decembrie 2023.”

  • comunicat al Consiliului Județean Prahova

Surse text & video: Consiliul Județean Prahova, Iulian Dumitrescu

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor