logo
RNTV Live

VIDEO Incident grav la Cluj/ Focuri de armă și o autospecială distrusă

Cristina Iancu

Un incident deosebit de grav a avut loc în localitatea Săcuieu, județul Cluj.  P olițiștii au fost sesizați printr-un apel la numărul de urgență 112 cu privire la faptul că mai mulți cetățeni de etnie rromă fură material lemnos dintr-o pădure, proprietate privată. În  urma discuției cu pădurarul care era la fața locului, acesta a relatat că persoanele surprinse în flagrant au devenit deosebit de agresive și nu le-a putut reține.

La sosirea polițiștilor, incidentul s-a trasformat într-o agresiune violentă. Victime au fost chiar polițiștii și personalul silvic. 

După reținerea celor două persoane care conduceau atelajul încărcat cu materialul lemnos sustras, polițiștii i-au condus la sediul brigăzii silvice din localitate pentru întocmirea actelor de constatare și confiscare. A apărut o a treia persoană al cărei scop era eliberarea celor doi reținuți iar pentru această acțiune, bărbatul nu s-a ferit să folosească bolovani și alte obiecte contondente. Polițiștii l-au somat să se oprească din acțiunea agresivă, iar pentru faptul că bărbatul nu s-a conformat, au procedat la imobilizarea acestuia. Cu toate acestea, agresorul, nu numai că nu s-a supus, ci a ripostat lovind din mâini și din picioare, fiind lovit inclusiv unul dintre cei doi colegi.

A fost folosit spray-ul iritant lacrimogen, fără niciun efect, agresorul continuând să se îmbrâncească cu unul dintre polițiști, pe care a încercat să îl lovească cu pumnii.

În toată această luptă corp la corp, agresorul a tras de uniforma și mijloacele din dotare aflate pe centura colegilor iar la un moment dat tocul cu arma aflată pe centura polițistului s-a rupt. Bărbatul a profitat de acel moment, a luat în mână arma, a îndreptat-o spre polițiști și pădurar cu scopul vădit de a o folosi. Pentru că agresorul nu s-a supus somațiilor repetate de a arunca arma din mână, fiind vorba despre o situație evidentă în care viața persoanelor de față era pusă în pericol, polițistul dezarmat a scos rapid pistolul din tocul colegului său și a executat două focuri în plan vertical. Pentru că nici în urma acestor somații, agresorul nu a aruncat arma, polițistul a executat foc asupra picioarelor, rănindu-l pe bărbat. Doar în acel moment, agresorul a aruncat arma din mână.

Realizând că era rănit, agresorul s-a îndepărtat de polițiști și de arma abandonată, iar polițistul a securizat arma și s-a întors să acorde primul ajutor colegului său. De îndată ce incidentul a fost raportat, un echipaj medical a fost solicitat și s-a acordat asistență medicală agresorului. În timpul acordării primului ajutor de către colegii noștri, a fost utilizată o curea improvizată ca garou pentru a controla sângerarea provocată de rana cauzată de împușcătură.

La scurt timp, la fața locului s-au adunat peste 60 de persoane de etnie rromă, nemulțumite de faptul că poliția a reținut autorii furtului, dar și pentru faptul că au folosit forța și mijloacele din dotare asupra membrului comunității lor. Violențele au continuat asupra polițiștilor și personalului medical, fiind chiar distrusă una dintre autospecialele de poliție ajunsă la fața locului în sprijin. Pentru aplanarea incidentului au fost chemați în sprijin și jandarmii.

În urma incidentului, a fost deschis un dosar penal pentru comiterea mai multor infracțiuni, printre care ultraj, distrugere, tâlhărie și infracțiuni la regimul armelor și munițiilor. Unul dintre autorii care a distrus autospeciala de poliție a fost reținut, iar bărbatul care a sărit în ajutorul autorilor furtului de lemne, și care a manipulat pistolul, se află internat în spital, în afara oricărui pericol, însă până la acest moment, față de acesta nu au fost dispuse măsuri preventive. Autoritățile fac toate demersurile necesare pentru identificarea și tragerea la răspundere a persoanelor implicate în acest act de violență inacceptabilă.

https://fb.watch/kZQCM9kv7j/
bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor