logo
RNTV Live

Video/Imaginile care îţi vor schimba pentru totdeauna părerea despre România. Este uluitor

Video/Imaginile care îţi vor schimba pentru totdeauna părerea despre România. Este uluitor
Mihai Constantinescu

Nu trebuie neapărat să tânjeşti la vacanţe scumpe în străinătate, pentru a avea parte de peisaje de vis şi linişte. Avem şi noi aici, în România, o mulţime de locuri superbe care “mustesc” de poveşti şi legende dar şi de frumuseţe.

Fie că alegeţi ca destinaţie Cheile Turzii, Salina Turda, Cascada Cailor, Cheile Bicazului, Transfăgărăşan, pregătiţi-vă să vă schimbaţi părerea despre România. Dacă nu aţi făcut-o până acum, veţi iubi România.

Spre exemplu, Salina Turda constituie astăzi un adevărat muzeu de istorie a mineritului în sare. Starea excelentă de conservare a lucrărilor miniere şi a utilajelor utilizate la transportul sării, alături de grija cu care s-au efectuat lucrările de pregătire a salinei pentru a deveni obiectiv turistic, au făcut ca istoria şi legenda să se împletească armonios aici, notează cei de la salinaturda.eu.

Cascada Cailor este şi ea un loc de vis care excelează nu doar prin frumuseţe ci şi prin legendele care circulă despre ea.

Conform legendei, Muntele Piatra Rea datorită păşunilor sale întinse era locul preferat al localnicilor pentru a ţine din primăvară până în toamnă “stavele” (hergheliile) de cai. Insă acest rai al cailor nu era chiar aşa de liniştit. Din când în când ursul incerca să îşi găsească o pradă uşoară din zecile sau chiar sutele de cai de pe munte. Ca să scape de urs mulţi se aruncau în hău. Legenda spune că într-o noapte cu furtună, pe când ursul a venit după o nouă pradă animalele au luat-o la goana, direct spre prăpastie. Unii dintre ei au scăpat dar o mulţime de animale au căzut în prăpastie, ursul alegându-se după spusele localnicilor cu vreo 15 cai. De atunci localnicii marcaţi de eveniment au început să folosească numele de Cascada Cailor(notează ttps://www.ropedia.ro/obiective/Maramures/Borsa/Cascada_Cailor/)

sursa evideo.ro

sursa foto Romanina Monasteries

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor