logo
RNTV Live

VIDEO Îl va primi Ciolacu pe Volosevici în PSD? Ședință cu ușile închise despre soarta filialei Prahova

WhatsApp Image 2023-03-29 at 19.52.20 (1)
Cristina Iancu

Marcel Ciolacu, liderul național al PSD, a venit la Ploiești anunțând jurnaliștii, înainte de intrarea în Hotelul Central,  că dorește organizarea alegerilor pentru conducerea filialei Prahova. 

Ciolacu s-a întâlnit cu primarii și parlamentarii PSD din județul Prahova. Înainte de a discuta cu aleși partidului, Marcel Ciolacu a stat de vorbă cu Andrei Volosevici, primarul Ploieștiului, cel care a fost suspendat din PNL de aproximativ patru luni, pentru prejudicii grave de imagine aduse liberalilor.  La discuție au participat prefectul Virgil Nanu, subprefectul Emil Drăgănescu și Cornel Nanu, primarul comunei Cornu. Timp de peste 40 de minute cei șase ( la întâlnire a fost prezent și senatorul Paul Stănescu, secretarul general al partidului ) au dezbătut teme…secrete. Interesant este că întâlnirea cu Volosevici (care a stârnit deja nemulțumirea unor primari PSD din județ!) vine după ce în weekend invitații de onoare la petrecerea prilejuită de aniversarea edilului de la Restaurantul Laguna au fost Virgil Nanu și Emil Drăgănescu. 

CITEȘTE ȘI Dezbatere importantă la PSD Prahova: Marcel Ciolacu a venit special la Ploiești!

În oraș circulau deja zvonuri despre întâlnirea Ciolacu-Volosevici, iar surse din zona PSD dau ca sigură candidatura primarului din partea social-democraților la viitoarele alegeri. O mișcare sinucigașă am putea spune, având în vedere gravele probleme de imagine ale lui Andrei Volosevici. Și nominalizăm doar criza gunoiului de la începutul mandatului sau cele trei luni fără apă caldă ale ploieștenilor. Despre frigul din apartamente nu mai discutăm, că deja vine primăvara.Puloverul roșu al edilului Volosevici

Interesant este outfitul lui Andrei Volosevici: un pulover roșu, ales special pentru a sugera apropierea de PSD. Așteptăm reacția votanților lui Volosevici care i-au acordat încrederea pentru un al doilea mandat de primar, tocmai pentru că nu venea din partea „ciumei roșii”. Oricum asocierea cu imaginea unui primar aflat în cădere liberă este sinucidere curată pentru un PSD Prahova aflat în silentio stampa de aproximativ trei ani.  Aducerea unui Volosevici „șifonat” ar putea duce la un scor dezastruos în Prahova și în Ploiești, asta în situația în care PSD și PNL nu vor intra în viitoarele alegeri pe liste comune, așa cum se discută la nivel central. 

În cazul unor liste comune,  șansele ca Andrei Volosevici  să intre în cursa electorală din partea social democraților sunt minime.  Nici măcar dacă va îmbrăca zilnic cu puloverul roșu! 

Declarații neutre, supărare evidentă

Marcel Ciolacu a plecat rapid de la Ploiești evitând elegant să discute prea mult cu ziariștii. 

A spus doar, din ușa mașinii, că la Prahova vor avea loc alegeri pentru conducerea filialei județene și cam atât…A lăudat ironic „organizația excelentă” și nu a scos niciun cuvânt despre Volosevici. 

Singura care a acceptat să spună ceva public a fost senatoarea Laura Moagher , președintele interimar al PSD Ploiesti,  dar nici ea nu a spus prea mult declarând doar că a fost o …”întâlnire internă de partid” și cam atât. Din mimica feței Laurei Moagher se putea observa că nu a fost o discuție prea veselă și nici nu se simțea prea confortabil vorbind despre acest subiect.  

De altfel, niciun alt reprezentant al PSD Prahova nu a dat declarații despre discuțiile cu Marcel Ciolacu, evitând pe cât posibil ziariștii. Bogdan Toader, încă președintele PSD Prahova,  l-a condus pe Ciolacu doar până la ușa Hotelului Central (locul în care a avut loc întâlnirea), exact acolo unde l-a asteptat și la sosire pe liderul național al social democraților.

Rămâne de văzut cum vor digera primarii social democrați prezența lui Andrei Volosevici la discuțiile cu liderul național al partidului, mai ales că Marcel Ciolacu a venit pentru prima oară în Prahova, de la preluarea mandatului de președinte al PSD și ar fi fost normal să stea de vorbă…fără intruși. 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor