VIDEO: Hipodromul Ploiești, pus pe picioare! Planurile pe termen scurt și lung

Hipodromul Ploiești, pus pe picioare

La Hipodromul Ploiești se aleargă și la propriu și la figurat! Duminică, va fi organizată o nouă reuniune, iar lucrurile sunt clare. Hipodromul devine, cu fiecare etapă, ce trebuie să fie! 

Viceprimarul Ploieștiului Cristian Ganea și directorul adjunct al CSM Ploiești, Lucian Rădulescu, au prezentat astăzi, într-o conferință de presă, planurile legate de activitatea hipodromului ploieștean.

Pentru cei care au mers la evenimentele organizate anul acesta, este cât se poate de clar. Lucrurile au început să se miște și încă bine!

cel mai verde complex reziential

Mai sunt aspecte de pus la punct, cum ar fi casele de pariuri. Problema a fost abordată de către viceprimarul Cristian Ganea.

Sperăm ca, de la debutul anului competiţional viitor, să avem şi pariuri. Ese unul dintre obiectivele importante pe care vrem să le atingem. Am fost la Bucureşti, am discutat cu directorul Loteriei Române, cu cei de la Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc, am aflat că sunt interesaţi. Dar cei de la Loteria Română sunt într-un proces de schimbare a softului în agenţiile loto. Mi-au promis, totuşi, că vor încerca să vină cât de curând alături de noi, dar nu pot spune exact când. Noi sperăm să se întâmple cât mai curând. Dânşii au venit aici la câteva reuniuni, au văzut că lucrurile sunt pe drumul cel bun, dar avem nevoie de puţină promovare”, a spus Ganea.

O informație interesantă a fost adusă în atenție de reprezentantul Ligii Ecvestre Profesioniste, Lucian Băroiu, prezent, de asemenea, la conferință. „Să ştiţi că, de trei reuniuni avem observatori din partea privată a caselor de pariuri, cele mai puternice din ţară, care operează pe hipodroame mari din Europa. Ei ţin cont de mai multe lucruri – public, categorie de public care vine şi altele, înainte să ia o decizie. Din ce ştiu, această monitorizare se va prelungi până în septembrie, apoi vor lua o hotărâre. Dar nu dacă vin sau nu vin, pentru că de venit sigur vor veni. E vorba despre aspecte tehnice, precum număr de case, soft şi alte lucruri”, a spus Băroiu.

Organigramă și sponsorizări

Director adjunct al CSM Ploiești și coordonator al activității la hipodrom, Lucian Rădulescu a vorbit despre organigrama complexului, dar și despre sponsori.

„Conform proiectului de finanţare, nu putem schimba nimic din punct de vedere numeric. Ca şi posturi însă, în scurt timp se vor face anumite transformări pentru eficientizarea activităţii. Totuşi, să nu credeţi că sunt angajate persoane care nu muncesc! Avem 45 de angajaţi, dintre care 15 sunt paznici, ceilalţi sunt în aparatul administrativ, avem personal care se ocupă de îngrijirea grajdurilor, a spaţiilor verzi… Eu sunt cel care analizează situaţia, apoi o prezintă Comitetului de Coordonare, domnului viceprimar Cristian Ganea, care răspunde de activitatea de la Hipodrom şi, implicit Consiliului Local. Momentan, majoritatea cheltuielilor sunt suportate de bugetul local, dar au început să apară şi sponsorizări, în special la evenimentele pe care le organizăm. Lumea vrea să vadă curse, reuniuni atractive, iar dacă noi vom oferi aşa ceva, atunci vor veni şi sponsorii alături de noi să ne susţină. Încasările au început să crească şi ele la reuniuni… Eu zic că suntem pe drumul cel bun”, a punctat Rădulescu.

Nocturnă la Hipodrom

Una dintre ideile de viitor este montarea unei instalații de nocturnă, pentru a spori confortul tuturor!

“Ar fi ideal ca reuniunile să se organizeze seara, pe răcoare, în perioada de vară. Noi începem cursele la 10.00-10.30, când e căldura mare şi vă daţi seama că nici cailor, driverilor sau jockeilor nu le este uşor”, a declarat viceprimarul Ganea.

Un bulgăre de aur

Reprezentant al Ligii Ecvestre Profesioniste și proprietar de cai, Lucian Băroiu a subliniat importanța obiectivului ploieștean.

“Până să se deschidă cursele de galop, în toamna trecută, România era singura ţară din lume fără curse de acest gen. Căutaţi la Togo şi vedeţi că aveau aşa ceva! Aveţi un bulgăre de aur aici, la Ploieşti, şi trebuie să profitaţi de acest lucru!”

Vezi mai jos înregistrarea integrală a conferinței de presă:

 

arnos 6 oua

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here