logo
RNTV Live

VIDEO/ Gândaci, materii fecale de la rozatoare și o mizerie de nedescris. Asta au găsit comisarii ANPC Prahova în Piața ”La Cocoș”. Cinci spații comerciale au fost închise

Oana Stoica

Atenție ce și de unde cumpărați!

Comisarii ANPC Prahova sunt puși pe treabă în apărarea consumatorilor.

După ce ieri au amendat și închis câteva spații insalubre aparținând Carrefour Ploiești, aflate în zona centrală și de vest, astăzi, comisarii au ajuns la Piața ” La Cocoș” din Ploiești.

În galeria comercială, gândacii mergeau pe pereți, spațiile de depozitare ale produselor alimentare erau insalubre, pline de insecte moarte și materii fecale de la rozătoare.

Asta ca să nu mai amintim rugina, vitrinele frigorifice unde nu s-a mai făcut curat de mult timp, sau gunoaiele depozitate neconform.

ANPC a închis temporar activitatea galeriei comerciale a Pieței La Cocoș din Ploiești

Echipe de control reunite ale Comisariatelor Regionale pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) București-Ilfov și Prahova, coordonate de Vicepreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Mihai Culeafă și Directorul general ANPC, Paul Anghel, în frunte cu comisarul șef al regiunii, Augustin Georgescu, efectueză în aceste zile o serie de acțiuni de control pentru a verifica modul în care operatorii economici care comercializează produse alimentare, în Ploiești, respectă drepturile consumatorilor și reglementările în domeniu, în vigoare.

Cei 5 operatori economici care își desfășurau activitatea în galeria comercială a pieței, au fost amendați.

Din cauza gravelor deficiențe de igienă, cele cinci firme au fost temporar închise.

În urma controlului, cei 5 operatori economici au primit și amenzi contravenționale în valoare totală de 140.000 lei.

FOTO:

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor