logo
RNTV Live

VIDEO/ GALERIE FOTO Ploiești, trei zile cu iz medieval

Trei zile de festival medieval la Ploiești
rnews

Ploieștiul a îmbrăcat haine de sărbătoare. Timp de trei zile, se desfășoară, pentru prima dată, ” Festivalul Medieval”, numit ” Ploiești, Târg Domnesc”.

Evenimentul a debutat cu o paradă a costumelor medievale, paradă care a captat atenția tuturor trecătorilor. Cavaleri și domnițe,luptători dar și meșteri medievali au defilat ceremonios pe bd. Castanilor, pentru a deschide programul celor trei zile de festival. 

 

Pe lângă parada costumelor medievale, pe parcursul celor trei zile de festival, toți cei prezenți vor  putea vedea demonstrații de tehnici de luptă, dar și programe de reconstrucție istorică. În plus, în Ploiești vor răsuna  cântecele medievale și tradiționale. Nu vor lipsi nici dansurile cu tematică, dar și concerte susținute în aer liber.

Pentru iubitorii de frumos, municipalitatea a pregătit și o expoziție a Taberei de Creație Plastică ” Dan Platon”, cu tema 420 de ani de Târg Domnesc.

GALERIE FOTO

 

Festivalul se închide duminică. Pe tot parcursul evenimentului, bulevardul Castanilor  rămâne închis circulației autoturismelor.

 

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor