Profesorii au boicotat simulările examenului de Evaluare Naţională
VIDEO/ FOTO/Profesorii îşi cer drepturile. Lipsa unităţii creează controverse.
Pe lista şcolilor unde astăzi ar fi trebuit să fie susţinută simularea se află şi Școala „Andrei Mureșanu” din Ploieşti. 23 de copii au aşteptat cu sufletul la gură această zi. Au fost săptămâni întregi de trudă şi emoţii, pentru ca astăzi să afle că simularea nu mai este susţinută. Cei 23 de elevi au aflat de abia la şcoală că simularea programată pentru astăzi nu mai are loc.
Ca de fiecare dată, din lupta dascălilor cu sistemul, copii au avut cel mai mult de pierdut. Au fost dezamăgiţi şi nu au putut înţelege ce se petrece de fapt şi de ce profesorii lor au o asemenea atitudine.
Lista şcolilor unde simularea a fost boicotată este mult mai lungă. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi la alte patru gimnazii din:
1) Liliesti Băicoi
2) C- tin Brâncoveanu Breaza
3) Drajna
4)Ploieştiori
Pe listă sunt şi trei licee
1) Cantacuzino Băicoi
2) Aurel Vlaicu Breaza
3) Stolnicu Constantin Comarnic
La nivel naţional, profesorii din o mie de şcoli boicotează simularea examenelor la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat.
Ce vor profesorii
„Solicitările sindicaliştilor sunt: soluţionarea problemei privind reîncadrarea personalului didactic după intrarea în vigoare a Legii – cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice; majorarea salarială de la data de 1 martie 2018 să nu fie condiţionată de comasări de unităţi de învăţământ, disponibilizări de personal şi de tăieri ale unor drepturi salariale legale; creşterea costului standard per elev/preşcolar pentru cheltuielile materiale, astfel încât părinţii să nu mai fie nevoiţi să aducă bani de acasă pentru dotarea claselor; rezolvarea modului de calcul al sporurilor şi indemnizaţiilor care li se cuvin salariaţilor din sistemul educaţional; rediscutarea grilei de salarizare pentru personalul didactic, având în vedere că această categorie socio – profesională are coeficienţi de ierarhizare situaţi în pătrimea inferioară; modificarea Regulamentului – cadru privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal, mărimea concretă a sporurilor pentru condiţii de muncă, precum şi condiţiile de acordare a acestora pentru personalul din familia ocupaţională „ÎNVĂŢĂMÂNT”, aprobat prin H.G. nr. 34/2018, care, prin conţinutul său, discriminează personalul nedidactic din învăţământ, căruia nu i se aplică; acordarea dreptului personalului didactic de a fi pensionat, la cerere, cu 3 ani înainte de împlinirea vârstei standard de pensionare, fără diminuarea cuantumului pensiei.
Oficial, Ministerul Educaţiei Naţionale organizează, în perioada 5 – 7 martie 2018, la nivel naţional, simularea Evaluării Naţionale pentru elevii clasei a VIII-a, la care sunt aşteptaţi să participe cei aproape 180.000 de elevi înscrişi în clasa a VIII-a la începutul anului şcolar 2017-2018.
Pentru mai multe ştiril, vizitaţi site-ul republikanews.ro