logo
RNTV Live

VIDEO/ FOTO/La Ploieşti se iau măsuri care să prevină corupția în instituţii

proetica
Mihai Constantinescu

VIDEO/ FOTO/La Ploieşti se iau măsuri care să prevină corupția în instituţii

Fără corupţie la Ploieşti! Municipiul Ploieşti, în calitate de Beneficiar, alături de Fundația Terra Mileniul III implementează în perioada noiembrie 2018 – aprilie 2020, proiectul „PROETIC: Etică + Transparență + Integritate – Corupție”, co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

În perioada 29-30 octombrie 2019 au fost organizate la Ploieşti în cadrul proiectului PROETIC: ETICĂ + TRANSPARENȚĂ + INTEGRITATE – CORUPȚIE, cod SIPOCA/SMIS 447/118799 c dezbaterile publice privind promovarea principiilor și valorilor legate de integritate, imparțialitate, supremația interesului public, responsabilitate, răspundere și nu în ultimul rând transparență, anunţă reprezentanţii Primăriei Ploieşti printr-un comunicat de presă

Aceste dezbateri publice sunt organizate cu scopul de a dezvolta idei inovatoare de cooperare la nivel local pentru creșterea gradului de integritate, precum și informarea și conștientizarea angajaților din cadrul Primăriei Municipiului Ploiești în vederea implementării măsurilor anticorupție.

Astăzi a avut loc o nouă etapă a proiectului concretizată într-o dezbatere în ceea ce priveşte măsuile şi  combaterea corupţiei.

Scopul proiectului

„Proetic: etică + transparență + integritate – corupție” este un proiect prin care o instituție publică și o organizație non-guvernamentală vor adopta o serie de măsuri menite să prevină corupția și să crească nivelul de educație al personalului care își desfășoară activitatea în instituții publice și nu numai prin aplicarea normelor, măsurilor și procedurilor în materie de etică, integritate și anticorupție.

Prin intermediul activităților proiectului se urmărește informarea, conștientizarea și responsabilizarea comunității și a personalului din cadrul Primăriei Municipiului Ploiești cu privire la măsurile de anticorupție reglementate de legislația națională prin adaptarea Codului de etică și integritate; prin intermediul proiectului se vizează adoptarea unor mecanisme și proceduri prin care vor fi asigurate transparența; prin promovarea unor măsuri pentru prevenirea și combaterea corupției și nu în ultimul rând, prin promovarea dialogului cu societatea civilă prin intensificarea implicării acesteia în procesul de monitorizare și evaluare a implementării măsurilor anticorupție adoptate.

Valoarea totală a proiectului este 287.884,82 lei, din care 282.127,11 lei reprezintă valoarea eligibilă nerambursabila, iar entitatea finanțatoare este reprezentată de Uniunea Europeană.

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor