VIDEO/ FOTO/Octavian Bellu, prezent în Ploieşti la deschiderea noul an şcolar, la colegiul unde a fost elev

VIDEO/ FOTO/ Octavian Bellu, prezent în Ploieşti la deschiderea noul an şcolar, la colegiul unde a fost elev

Moment important astăzi pentru elevii Colegiului Naţional “ALEXANDRU IOAN CUZA” din Ploieşti. Elevii au avut plăcerea de a-l avea prezent la festivitatea de deschidere şi pe Octavian Bellu,  fost elev al unităţii de învăţământ,  declarat de World Records Academy ca fiind “cel mai de succes antrenor din lume”. Acesta i-a îndemnat pe actualii elevi  ai colegiului să-şi  antreneze capacităţile folositoare în realizarea unei performanţe.

  „Tot ce am realizat în aceşti ani datorez acestei şcoli şi oamenilor de valoare care mi-au îndrumat paşii din clasa I până la absolvire. Amintiri  minunate şi un bagaj deosebit de cunoştinţe şi omenie au fost secretul reuşitei mele,” a spus Octavian Bellu,  antrenor emerit de gimnastică femini

 

Bellu este “povestea de succes” a proiectului Educatia schimbă vieți din cadrul Concursului Național pentru Licee, Euroscola, Ediția a XII-, organizat de către Biroul de Legătură al Parlamentului European în România (BLPE), în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale (MEN).

Parlamentul European a creat programul Euroscola pentru a informa tinerii despre procesul de integrare europeană și pentru a promova participarea lor la construcția Uniunii Europene. Programul reunește periodic elevi de liceu din cele 28 de state membre, oferindu-le ocazia, pe parcursul unei zile, de a afla cum funcționează Parlamentul European, de a se cunoaște între ei, de a-și împărtăși viziunile și așteptările. Fiecare eveniment reunește peste 500 de elevi din toată Uniunea Europeană.

Tema concursului din acest an  pornește de la ideea ca “Educaţia schimbă vieţi”. Astfel se doreşte identificarea de personalități sau chiar persoane obișnuite, care au reușit să aibă un parcurs demn și frumos în viață prin educație și/sau învățarea și practicarea unei meserii și care contribuie la funcționarea normală și la bunăstarea comunității (locale, județene, naționale sau europene).

Pentru noi, elevii Colegiului Al.I.Cuza, sarcina a fost foarte simplă, un fost cuzist, domnul Octavian Bellu. Puțini sunt cei care nu știu că numele său se identifică cu succesele gimnasticii românești. Domnul Octavian Bellu, a fost declarat de World Records Academy ca fiind “cel mai de succes antrenor din lume” cu un palmares de 16 medalii olimpice de aur și un total de 305 la Campionatele Mondiale, campionatele Europene și la Jocurile Olimpice, că  a condus echipa de gimnastică a României la câștigarea a 5 titluri mondiale și două titluri olimpice, precum și numeroase titluri individuale. Activitatea de astazi este parte a campaniei de informare și conștientizare a publicului larg cu privire la rolul educației și al învățării unei meserii  in in parcursul nostru profesional si personal, au spus reprezentanţii colegiului

sponsor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here