Salvamont Prahova a participat, în perioada 28-31 august, cu 10 salvatori montani la exercițiul SAREX 2023, organizat de Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, în Masivul Ciucaș Prahova.

Pe teren au mai fost prezente și echipe ale altor instituții, precum ISU, IGAv sau Poliția, care au avut misiuni specifice, conform atribuțiilor legale, în zona montană.

Salvamont Prahova a intervenit în patru misiuni de salvare incluse în exercițiu, încheiate cu succes, beneficiind de bogata experiență în acțiuni reale de salvare.

  • Turist cu fractură membru inferior, în zona Tigăile Mari. Elicopterul IGAv a inserat prin troliere doi salvatori montani, care au acordat primul ajutor medical, apoi au evacuat accidentatul cu plasa de salvare.
  • Turist aflat în soc anafilactic, fiind mușcat de viperă, pe traseul Vf. Ciucaș-Pasul Bratocea. Până la sosirea salvatorilor montani, acesta a fost identificat cu ajutorul dronei și a primit sfaturi utile prin sistemul audio al acesteia. Salvatorii montani i-au acordat primul ajutor medical, l-au scos din starea de șoc și l-au transportat cu UTV-ul până în Pasul Bratocea, de unde a fost preluat de către ambulanță.
  • Fractură deschisă a membrului inferior stâng, în fața Cabanei Ciucaș. I s-a oprit hemoragia, imobilizat membrul și transportat la ambulanță.
  • Un alpinist, căruia i s-a desprins o asigurare din perete, s-a lovit, suferind un traumatism dorsal. A fost amenajat un atelier de lansare-elevare, cu ajutorul căruia a fost recuperat alpinistul, fiind transportat ulterior la punctul medical avansat.

„Mulțumim organizatorilor pentru invitație și salvatorilor montani implicați în acest exercițiu.”comunicat Salvamont Prahova

  • fotografie cu caracter ilustrativ

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *