logo
RNTV Live

O echipă de studenți din Iași a ajuns în finala unei competiții mondiale pentru realizarea unei inimi artificiale

umf_wide_featured
Constantin Corina

O echipă de studenți mediciniști din Iași a ajuns în finala unei competiții mondiale pentru realizarea unei inimi artificiale. În octombrie sunt așteptați în Statele Unite ale Americii, să prezinte un prototip funcțional. În competiție s-au calificat și alte șapte echipe de pe patru continente.


Studenții lucrează la realizarea unei inimi artificiale din titan, cu un motor cu levitație magnetică. Doi producători de inimi artificiale pentru transplant există deja în Statele Unite și Franța, însă au o serie de neajunsuri.

Echipa finalistă, coordonată de drd. Alexandru Pleșoianu, este formată din aproximativ 30 de studenți de la toate programele de studii de la Facultatea de Bioinginerie Medicală și de la Facultatea de Medicină. Marea finală va având loc în data de 30 octombrie 2023 în Dallas, Texas, SUA.

„Competiția, ce se desfășoară pe durata unui an, lansează provocarea studenților de a lua în considerare tehnologii inovatoare pentru realizarea următoarelor generații de inimă artificială. Prin acest eveniment, studenților li se oferă oportunitatea de a intra în legătură cu profesioniști din industrie și cercetători din domeniul dispozitivelor pentru asistare ventriculară. Echipa MAVIS, care va reprezenta UMF, a participat la toate etapele din cadrul competiției și a îndeplinit cerințele impuse de organizatori. Pentru a se califica în marea finală a fost necesar întocmirea unui raport în care a fost detaliat stadiul la care s-a ajuns în dezvoltarea prototipului”, au precizat reprezentanții UMF Iași, conform sursei citate.

Sursa: gândul.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor