logo
RNTV Live

Video/ Escrocheria nu cunoaşte limite!Oamenii legii au luat pe sus astăzi mai mulţi ploieşteni care au înşelat o editură din capitală. Prejudiciu de milioane de lei

Mihai Constantinescu

Oamenii legii au efectuat 5 percheziții în județul Prahova, la persoane bănuite de înșelăciune și constituirea de grup infracțional organizat.Gruparea își desfășura activitatea infracțională cu precădere în domeniul achizițiilor și livrărilor de fond de carte.

În urma investigațiilor, s-a stabilit că, la finele anului 2015, liderul grupului infracţional organizat ar fi indus în eroare reprezentantul legal al unei societăți comerciale care are ca obiect de activitate vânzarea de fond de carte, creând falsa impresie că poate influența factori de decizie din cadrul unor instituții publice sau alte societăți comerciale, în vederea achiziționării de cărți.

Ceilalți membri ai grupării (în realitate rude sau apropiați ai liderului), ar fi fost prezentați ca fiind reprezentanți ai persoanelor juridice care ar fi urmat să beneficieze de încheierea unor contracte de cumpărare de fond de carte.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de peste 5 milioane de lei.

Au fost puse în aplicare 6 mandate de aducere, persoanele depistate fiind audiate în sediul unității de parchet.

 

foto cu caracter ilustrativ

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor