logo
RNTV Live

VIDEO Elena Udrea a ajuns la Penitenciarul Târgșor

elena_udrea_tragsor
Dumitrescu Vlad

Elena Udrea, fostul ministru al Turismului, a ajuns joi seară la Penitenciarul de Femei Târgșor, acolo unde are de ispășit o pedeapsă de șase ani de închisoare în dosarul ”Gala Bute”.

În primă fază, Udrea va sta 21 de zile în carantină, urmând ca între timp să i se stabilească regimul de detenție, închis su semideschis.

Regimul poate fi închis sau semideschis, iar în mod suplimentar, Comisia va lua în calcul statutul Elenei Udrea de persoană care necesită protecţie. Astfel, va fi cazată singură sau împreună cu deţinute compatibile pe criterii de educaţie, profesie sau funcţie avută anterior arestării.
După terminarea perioadei de carantină şi observare, persoanei condamnate căreia nu i s-a stabilit regimul de executare i se aplică provizoriu regimul de executare corespunzător cuantumului pedepsei pe care o execută.

Regimul închis se aplică iniţial persoanelor condamnate la pedeapsa închisorii mai mare de 3 ani, dar care nu depăşeşte 13 ani. În mod excepţional, natura şi modul de săvârşire a infracţiunii, persoana condamnatului, precum şi comportarea acesteia până la stabilirea regimului de executare pot determina includerea persoanei condamnate în regimul de executare imediat inferior sau superior ca grad de severitate, în condiţiile stabilite prin regulamentul de aplicare a prezentei legi.

Persoanele condamnate care execută pedeapsa în regim închis sunt cazate, de regulă, în comun, prestează muncă şi desfăşoară activităţi educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologică şi asistenţă socială, moral-religioase, instruire şcolară şi formare profesională, în grupuri, în interiorul penitenciarului, sub pază şi supraveghere, în condiţiile stabilite prin regulamentul de aplicare a prezentei legi.

Persoanele condamnate care execută pedeapsa în regim închis pot presta munca şi pot desfăşura activităţi educative şi culturale în afara penitenciarului, sub pază şi supraveghere continuă, cu aprobarea directorului penitenciarului.

În interiorul penitenciarului Elena Udrea poate lucra la atelierului penitenciarului de croitorie, poate merge la Biserica si chiar la coafor, acolo fiind amenajat un astfel de salon.


Aceasta este familiarizată cu Penitenciarul Târgșor, având în vedere că şi-a petrecut aproape trei luni aici, din februarie până în mai 2015, atunci când a fost arestată preventiv în dosarul ”Gala Bute”, aceeaşi cauză în care avea să primească şi condamnarea definitivă.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor