Sursă foto: Prosport

În ciuda emulației fantastice produse în Târgoviște de revenirea Chindiei „acasă” după 4 ani și a faptului că dâmbovițenii nu depindeau de celelalte rezultate din play-out, echipa locală a retrogradat din prima divizie chiar la primul meci disputat pe noul stadion „Eugen Popescu”!

Înainte de primul meci disputat la Târgoviște, în prima ligă, de Chindia după 25 de ani, antrenorul Toni Petrea spunea:

„Este un meci greu, decisiv pentru noi. Trebuie să câştigăm pentru a spera în continuare la baraj. (n.r. inaugurarea) Vine cam târziu, dar noi ne concentrăm acum pe ultimul meci din play-out.

E o stare de euforie dată şi de suporteri pentru că jucăm şi la Târgovişte în final”

Managerul de la FCSB, Mihai Stoica, cel care a colaborat cu Toni Petrea pe vremea când acesta antrena echipa din București, declara pentru Orange Sport, înaintea partidei, că nu vede cu ochi buni decizia inaugurării la un asemenea meci:

„Chindia a avut şi anumite meciuri când merita să câştige şi nu a reuşit. Să joci meci decisiv cu Petrolul pe teren propriu, dar în deplasare (n.r. pe „Ilie Oană”) e o greşeală uriaşă, foarte mare.

Ăsta nu e meci să inaugurezi stadionul. Ia-ţi un amical. Când se inaugurează, de obicei iese rău. Astea nu sunt superstiţii. Ei nu au avut condiţii de antrenament!, a declarat Mihai Stoica.

Arena fără peluze, alcătuită din doar din două tribune ocupate exclusiv de suporterii Chindiei la meciul cu Voluntari, nu le-a fost de ajuns târgoviștenilor pentru a evita retrogradarea în Liga a II-a!

Ilfovenii au deschis scorul prin Damașcan, în minutul 42, și au dublat avantajul prin Aimar Meleke, în prelungirile primei reprize. În minutul 48, golul superb marcat de Neguț, pentru 1-2, a dat semnalul revenirii dâmbovițenilor, iar Andrei Șerban a reușit egalarea în minutul 75.

Nu a fost însă de ajuns pentru Chindia, care a terminat partida la egalitate cu Voluntari și a picat în eșalonul secund!

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *