logo
RNTV Live

VIDEO/ Cum s-a transformat un proiect european în căpușă la bugetul local. Câți din banii ploieștenilor ajung în buzunarul afaceriștilor ”orientați”

hipodrom
rnews

Gaura neagră a bugetului local!

Ploieștiul s-a zbătut să obțină zeci de milioane de euro de la UE pentru proiecte ambițioase. Două dintre ele, care au devenit de râsul unei țări întregi după inaugurare, sunt Parcul Municipal și Hipodromul.

S-au tăiat panglici în campania electorală, dar imediat după am constatat cu toții, că parcul e un maidan, iar lucrările la Hipodrom s-au făcut cu picioarele.

De un an de când s-a inaugurat arena de trap, pe rând au ieșit la iveală zeci de nereguli.

Citește despre asta aici: https://portal.republikanews.ro/exclusiv-vezi-ce-s-ales-de-15-milioane-de-euro-si-cum-arata-dezastrul-de-pe-hipodromul-ploiesti/

 

În schimb, Hipodromul excelează la un capitol: acela de gaură neagră pentru bugetul municipalității.

Cheltuielile înregistrate aici sunt colosale. Într-un singur an costurile au ajuns la peste 2 milioane de lei, adică aproape o jumătate de milion de euro.

Aici vine partea interesantă!

Trecem peste faptul că într-un an numărul angajaților s-a dublat, iar la un calcul simplu aflăm că doar pe salarii s-a cheltuit un million de lei.

Ce s-a întâmplat cu celălalt milion înghițit de Hipodromul din Ploiești? Aflăm că sunt tot felul de contracte de mentenață și servicii, pe sume nejustificat de mari.

Bani încasați de diverse firme. Astăzi ne oprim la societatea Movilift, cate a încheiat un contract de mentenață pentru întreținerea lifturilor și a scărilor rulante.

Conform contractului, reprezentanții firmei vin o data pe lună și verifică instalațiile. Menționăm că atât lifturile, cât și scările rulante, sunt în garanție și sunt folosite doar de două ori pe lună când sunt competiții la Hipodrom.

Firma încasează însă aproape 1700 de euro lunar. Bani mulți, am putea spune. Mai ales că la ultima competiție s-a înregistrat și un incident.

Consilierul Local Aurelian Tudor, a mers la Hipodrom să urmărească cursa. A rămas însă blocat în lift și chiar a intrat în panică.

În liftul care, în afară de faptul că este nou-nouț, ar trebui să meargă ceas…..având în vedere suma de 74.550 de lei pe care o încasează firma lunar, pentru a asigura service-ul.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor