logo
RNTV Live

VIDEO. Cum arată după bombardamente orașul Mariupol. Actualizare Google Maps

mariupol
Dumitrache Catalina

Dronele realizează o înregistrare video: amploarea distrugerilor din Mariupol, orașul-port de la Marea Azov.

Google Maps a fost actualizat cu noi imagini care arată efectul pe care războiul l-a avut asupra orașului ucrainean Mariupol, scrie Indy100. Orașul s-a transformat dintr-un port plin de viață într-un loc puternic bombardat.

Unele fotografii ale orașului nu au mai fost actualizate de trei ani, fapt ce face ca acest constrast să fie și mai puternic. Utilizatorii Twitter au împărtășit imagini din satelit cu orașul, acum ocupat de forțele rusești.

Mariupol a fost unul dintre primele orașe vizate de forțele rusești atunci când a început invazia în februarie 2022. Orașul a fost predat în luna mai a anului trecut. Oficialii ucraineni au afirmat că peste 20.000 de civili au fost uciși. Unul dintre cele mai devastatoare incidente a avut loc atunci când un teatru folosit ca adăpost antiaerian. Acesta avea cuvântul copii” scris pe pământ în afara lui, fiind distrus de loviturile aeriene rusești. Aproximativ 600 de persoane au murit în urma atacului.

Sursă: Alephnews.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor