logo
RNTV Live

VIDEO/ Acţiune de proporţii în Prahova. Poliţiştii au acţionat în 25 de localităţi

Mihai Constantinescu

Siguranţa bicicliştilor, în vizorul oamenilor legii

VIDEO/ Acţiune de proporţii în Prahova. Poliţiştii au acţionat în 25 de localităţi.

Ieri, timp de patru ore oamenii legii au împânzit judeţul. Între orele 16.00-20.00. polițiștii rutieri și de ordine publică au acționat pe raza a 25 de localități din județ, în mare parte din mediul rural, având drept scop siguranţa bicicliştilor.

Au fost aplicate 235 de sancțiuni contravenționale, din care 131 pentru abaterile săvârșite de bicicliști. Dintre aceștia din urmă, 19 au fost depistați circulând sub influența băuturilor alcoolice, etilotestele indicând valori cuprinse între 0,12 și 0,92 mg alcool pur în litrul de aer expirat. Pentru acest gen de faptă, legislația prevede sancțiune contravențională cu 6 puncte amendă, totalizând 870 de lei, se specifică în comunicatul IJP Prahova.

Totodată, polițiștii au constatat și 3 infracțiuni rutiere, respectiv: conducerea unui vehicul neînmatriculat/neînregistrat, conducerea unui vehicul fără permis (depistate la Comarnic) și conducere sub influența alcoolului (conducător auto cu 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, depistat la Vălenii de Munte).

Acțiunile rutiere pe această tematică sunt desfășurate tot timpul anului.

De la începutul anului, s-au produs 36 de accidente grave în care au fost implicați bicicliști, soldate cu 35 de persoane rănite grav și una decedată.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor