logo
RNTV Live

Victorie istorică a echipei de fotbal a României U-19!   

romania u-19 ploiesti
Cristian Anghelescu

Victorie istorică a echipei de fotbal a României U-19!   

Reprezentativa de fotbal a României U19, pregătită de Adrian Boingiu, a obținut o victorie istorică împotriva reprezentativei similare a Serbiei, în primul meci din cadrul Turului de Elită U19.

Din grupa 4, alături de naționalele României și Serbiei mai fac parte echipele Suediei și Ucrainei, care au terminat la egalitate, scor 0-0, ambele partide fiind jucate pe stadionul ”Ilie Oană”.

Tricolorii s-au impus prin golurile marcate de Alexandru Măţan (20, 61), Olimpiu Moruţan (23) şi Tudor Băluţă (55). Dacă Măţan şi Băluţă joacă la FC Viitorul, Moruţan evoluează la FC Botoşani, dar aparţine de FCSB.

Selecţionerul Adrian Boingiu a aliniat echipa: Daniel Vlad – Denis Haruţ, Vladimir Screciu, Constantin Dima, Robert Neciu – Tudor Băluţă, Marco Dulca – Olimpiu Moruţan (Claudiu Micovschi, 84), Vlad Dragomir (căpitan), Alexandru Măţan (Denis Drăguş, 68) – Andrei Sîntean (Robert Moldoveanu, 65).

Meciul, care iniţial trebuia să aibă loc la Mogoşoaia, dar a fost mutat din cauza terenului impracticabil, a fost arbitrat de austriacul Alexander Harkam, ajutat de asistenţii Andreas Staudinger (Austria) şi Teodoro Sobrino (Spania).

Vor mai fi încă două cuplaje

Sâmbătă vor avea loc partidele Ucraina – Serbia şi România – Suedia, iar marţi vor avea loc meciurile Serbia – Suedia şi România – Ucraina. Doar prima clasată se va califica la turneul final din Finlanda, programat în perioada 16-29 iulie.

Singura calificare a României la un Campionat European la această categorie de vârstă datează din 2011, când selecţionerul naţionalei de atunci era Lucian Burchel, însă reprezentativa României s-a calificat direct, din postura de echipă gazdă.

Doar primul loc merge la Euro

La turneul final programat în Finlanda, în perioada 16-29 iulie 2018, se califică selecționatele care câștigă cele 7 grupe de la Turul de Elită. Tragerea la sorți pentru faza grupelor din cadrul turneului final va avea loc pe 30 mai în Vassa, Helsinki.

sursa: frf

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor