logo
RNTV Live

Victoria abnegației și a valorii

main trico-galati
Cristian Anghelescu

Victoria abnegației și a valorii

Meci mare, sâmbătă după-amiază, la Sala Sporturilor „Olimpia”, echipa gazdă, Tricolorul LMV Ploiești, câștigând în fața valoroasei trupe Arcada Galați, 3-2 (25-23, 25-19, 21-25, 17-25, 16-14), la capătul unui meci nerecomandat cardiacilor.

După primele 53 de minute, la finalul primelor două seturi, elevii lui Sergiu Stancu și Mădălin Marinescu conduceau, deja, cu 2-0 și cei peste 500 de spectatori prezenți credeau într-o victorie facilă.

Nu a fost deloc așa, moldovenii din Galați trezindu-se parcă din pumni și reușind, în tot atâtea minute, să egaleze ostilitățile pe tabela de scor.

Momentul a fost dificil dar atitudinea trupei ploieștene a depășit toate așteptările. Coordonându-se excelent, plusând cu serviciul și îngropând, nu odată, mingea în terenul adversarlor, Olteanu&Co. au ridicat sala în picioare!

Setul marilor nebunii

Conduși în decisiv cu 6-9, “tricolorii” și-au egalat și depășit adversarul după câteva servicii excepționale ale lui Bartha! S-a ajuns la 14-11, scor la care antrenorul Niku Harabajiu a solicitat ultimul timp de odihnă. Urma la serviciu Lucas Victor Ferreira Rangel, un voleibalist brazilian folosit în toate cele 5 seturi și care a excelat la momentul angajării mingilor, unele dintre ele cu grad ridicat de periculozitate! De la înălțimea sa de 208 cm, cu o dinamică perfectă a lovirii balonului, acesta și-a făcut datoria, astfel că scorul a ajuns egal 14! Au urmat ultimele două puncte ale meciului, cele ale victoriei, Laurențiu Lică tăindu-și partea leului la capătul unui meci care a durat 126 de minute!

Celelalte patru seturi

Așa cum se întâmplă deseori în acest sport, la scorul de 2-0 nimic nu este jucat! Relaxându-se prematur, echipa gazdă permite adversarului să joace fără niciun stres și, în cazul în care și jocul o permite, egalarea survine parcă sine-die!

Așa a fost și astăzi, după primele două seturi controlate autoritar de gazde survenind momentul de relaxare, suficient pentru ca Despotovski&Co. să egaleze și… să vrea să și câștige!

Din fericire nu a fost cazul, Tricolorul rămânând fără umbră în clasament, punctul în plus reușit astăzi putând reprezenta exact diferența care va conta, pe final, pentru marea ambiție a câștigării campionatului!

Echipa și… evidențiații!

Tricolorul a început cu Milivojevic, Stulenkov, Lică, Olteanu, Bisette și Bartha, libero fiind Kroiss. Au mai evoluat Dushkov, Jorna, Kullo și Carrascco.

Jucătorul meciului a fost Laurențiu Lică, acesta având 48 de atacuri, cu 19 mai multe decât Olteanu și 31 față de Milivojevic. Au excelat la serviciu Bartha și Stulenkov, ambii cu contribuții decisive în seturile 2 și 5.

Declarația antrenorului Sergiu Stancu

La capătul partidei, răsuflând ușurat și ținând să mulțumească alături de echipă întregii asistențe, antrenorul principal Sergiu Stancu, a declarat:
“Sunt deosebit de fericit, băieții merită toate felicitările întrucât au făcut un meci mare, revenirea de la 6-9 în decisiv spunând multe despre caracterul lor! Sunt privilegiat să conduc o astfel de grupare și, veți vedea, mobilizarea aceasta din ultima parte a partidei va avea efecte dintre cele mai benefice! Startul cu dreptul din acest an nu poate decât să mă facă să sper într-un traiect pozitiv care să ne permită să realizăm cele dorite atât de conducere cât și de acești frumoși spectatori care ne susțin necondiționat!”

Sărbătoritul fericit!

Cu un an înainte de a schimba prefixul, Mădălin Marinescu, antrenorul secund al Tricolorului, trăiește clipe de împlinire și satisfacție alături de echipa la care muncește!

Astăzi, la finalul unui joc care în care a trecut cu viteză de la extaz la agonie și invers, Mădălin a zâmbit, în sfârșit! Victoria i-a adus starea de beatitudine și de confort pentru a savura, alături de colegi și prieteni, o felie de tort și un pahar de șampanie. Meritat, pentru că și la cele 39 de… ierni împlinite se sărbătorește, nu-i așa? La mulți ani, Mădă!

sursa: tricolorullmvploiesti

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor