logo
RNTV Live

Victor Ponta în vizorul judecătorilor. Responsabil de acest lucru este tot Ghiță

ponta dna (1)
rnews

Victor Ponta ar putea fi audiat în dosarul în care este judecat Sebastian Ghiță, pentru spălare de bani și evaziune fiscală.

Dosarul instrumentat de procurorii DNA Ploiești a fost trimis în intanță în iunie anul trecut. În rechizitoriu se arată că Sebastian Ghiță a obținut, în perioda iunie 2013 ți până în 2014, informații nedestinate publicității, cu privire la anchete aflate în curs de urmărire penală pe rolul Parchetului Curții de Apel Ploiești.

Potrivit DNA, Ghiță s-a folosit de influența pe care o avea și a promis că îi va menține în funcție pe fostul șef IJP Prahova, Viorel Dosaru, dar și pe Liviu Tudose, pe atunci procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

Faptele respective au fost comise în contextul în care, pe de o parte, Sebastian Ghiță avea interesul să protejeze două persoane implicate în activitatea infracţională ce făcea obiectul anchetei, iar pe de altă parte, avea personal interese de natură financiară la mai mulţi agenţi economici supuşi anchetei.

 

 

 

Potrivit unor surse judiciare, dosarul în care Ghiţă a fost inculpat alături de cei doi foşti şefi din IPJ şi DGA Prahova şi de cei doi procurori de la Parchetul Curţii de Apel Ploieşti a pornit de la denunţuri făcute de Răzvan Alexe.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor