Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a solicitat Comisiei Europene măsuri suplimentare pentru combaterea efectelor negative ale schimbărilor climatice. În contextul pagubelor provocate de Ciclonul Boris în mai multe țări din Centrul și Estul Europei, care au dus la pierderi de vieți omenești, Negrescu a interpelat Comisia Europeană privind propunerile și alocările financiare necesare pentru prevenirea și limitarea acestor fenomene extreme.

„Am adresat o întrebare Comisiei Europene referitor la fondurile și măsurile de prevenire a efectelor climatice extreme. Este esențial să creștem bugetul pentru mecanismele de protecție civilă, despăgubiri și investiții preventive,” a declarat Victor Negrescu pe Facebook. În calitate de negociator-șef al Parlamentului European pentru bugetul UE, Negrescu susține alocarea suplimentară de fonduri pentru a întări răspunsul la situații de urgență și calamități.

În ultimele zile, județul Galați a fost grav afectat de inundații, numărul total al incidentelor ajungând la șase. Autoritățile locale au confirmat descoperirea unui bărbat de 50 de ani decedat în localitatea Suhurlui, în urma acestor evenimente climatice devastatoare.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews