logo
RNTV Live

Nu se mai termină coșmarul din Turcia: detaliile dezastrului

NjVkOWYxZmVlN2NjMWNhZjE0ODUwNGQ5NzZkOTk1ZQ==.thumb
Ștefan Petre

Un alt cutremur a lovit luni regiunea de frontieră dintre Turcia și Siria, după cum a anunțat și Republika News, continuând un lanț de dezastre care au ucis peste 47000 de persoane și au avariat sau distrus sute de mii de case.

Agenţia guvernamentală pentru managementul dezastrelor şi situaţiilor de urgenţă (AFAD) din Turcia a anunțat că un cutremur cu magnitudinea 6,4 pe scara Richter s-a produs la ora locală 20:04, având epicentrul în districtul Defne din Hatay. Câteva minute mai târziu, a avut loc o replică cu magnitudinea de 5,8, scrie Ziarul de Gardă.

Cutremurul s-a simțit și în provinciile învecinate, dar și în Siria, Egipt și Liban. Potrivit Centrului Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul cutremurului a fost la 9 kilometri sud-est de oraşul Antakya, unul dintre cele mai afectate de seismele precedente, şi la 75 de kilometri nord-est de oraşul sirian Latakia.

„Pământul a alunecat sub picioarele noastre. Eram în interiorul orașului de corturi. Am fost zguduiți incredibil. Oamenii au sobe în multe puncte. Copiii erau foarte speriați. A fost un cutremur incredibil de mare. Nu a fost un cutremur ca o replică. Acest loc este acum plin de fum. Probabil că s-au prăbușit clădirile care nu s-au prăbușit”, declarat un reporter al CNN Türk.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor