logo
RNTV Live

Vezi de ce să pui la noapte busuioc sub pernă

sursa foto KFetele
Mihai Constantinescu

Vezi de ce să pui la noapte busuioc sub pernă!

Boboteaza, serbată de ortodocşi în ziua de 6 ianuarie, încheie ciclul sărbătorilor de iarnă şi are, pe lângă înţelesurile creştine, trăsături de mare sărbătoare populară. Boboteaza semnifică sfinţirea apelor din întreaga lume, a întregii creaţii, după cum Iisus s-a coborât în râul Iordan pentru botez.

Însă, Ajunul Bobotezei este un moment mai important decât sărbătoarea în sine pentru fetele care îşi aşteapta ursitul. Cei care au mari necazuri şi tinerii care doresc să aibă noroc în căsnicie ţin post negru în această zi. Preoţii merg din casă în casă, pentru a binecuvânta şi a stropi cu agheazmă toate acareturile. Şi primesc în schimb fuioare de cânepa sau, mai nou, sculuri de lână, colaci si bani. Din fuior se vor face obligatoriu funii pentru clopote şi gropari. Şi asta pentru că Maica Domnului va face din ele plasele cu care va scoate din iad sufletele care vor reuşi să se agaţe. Fetele ştiu că trebuie să fure o rămurică din mănunchiul de busuioc cu care preotul stropeşte şi să o pună sub pernă, în noaptea dinaintea Bobotezei. În vis, cu siguranţă li se va arata ursitul.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/politia-face-ancheta-dupa-ce…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

 sursa – stirilekanald.ro

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor