logo
RNTV Live

Vezi ce spune Alexandru Rafila legat de epidemia de rujeolă

rafila
Andrei-Vlăduț Gușter

Ministerul Sănătății a anunțat instituirea unei epidemii de rujeolă la nivel național, având în vedere o preocupantă creștere a cazurilor de infecție cu rujeolă, alături de numărul semnificativ de spitalizări în secțiile de pediatrie și boli infecțioase destinate copiilor afectați.

Această măsură a fost adoptată pentru a permite vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 9 și 11 luni, dar și pentru recuperarea celor nevaccinați sau a celor cu scheme de vaccinare incomplete. Conform unui comunicat emis de minister, se înregistrează aproape 2.000 de cazuri de rujeolă la nivel național, afectând 29 de județe.

Ministerul Sănătății va iniția, de asemenea, o campanie de informare adresată părinților, colaborând cu medicii de familie, în scopul unei mai bune aderențe la programul de vaccinare. Rujeola este o boală infecțioasă care se transmite cu ușurință, mai ales la copiii nevaccinați, iar în unele cazuri evoluția bolii poate fi severă, putând apărea complicații.

Conform comunicatului, acoperirea vaccinală pentru prima doză la nivel național este de 78%, în timp ce pentru a doua doză este de 62% din totalul copiilor eligibili, prezentând o tendință descendentă de mai bine de 10 ani.

Implementarea recentă a Strategiei Naționale de Vaccinare are ca obiectiv principal eliminarea acestor riscuri pentru sănătatea publică generate de bolile prevenibile prin vaccinare, conform precizărilor Ministerului Sănătății.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor