logo
RNTV Live

Alegerile în Turcia, care sunt rezultatele după numărarea a 99,38% din voturi

download
Constantin Corina

Care este finalul alegerilor prezidentiale din Turcia? Dupa numararea a 99,38% din voturi, Recep Erdogan a obtinut 49,42% iar candidatul aliantei opuse, Kemal Kilicdaroglu are scorul 44,95%.

Cu puţin timp înainte de aflarea rezultatelor, mii de susţinători s-au adunat în faţa sediului partidului condus de Erdogan din Ankara.

De la balcon, presedintele ţării timp de 20 de ani a transmis un mesaj special. A declarat că încă are șanse să câștige un nou mandat prezidențial încă din primul tur, dar că este gata și pentru un posibil tur secund. 

“Credem cu tărie că vom continua să servim naţiunea pentru următorii cinci ani”, a declarat Recep Erdogan, presedintele Turciei.

Rezultatele din primul tur al alegerilor provoacă reacţii printre cetăţeni: “Dacă se va ajunge la turul doi, sunt convinsă că Erdogan va câştiga. Cred că va lua voturile lui Sinan Ogan. De aceea trebuie să terminăm treaba încă din primul tur”.

“Ţara noastră a încheiat cu succes o altă sărbătoare a democraţiei cu alegerile din 14 mai. Deşi rezultatele finale încă nu se ştiu, noi suntem detaşat în frunte. Se înţelege că va dura ceva mai mult timp atât aflarea rezultatelor neoficiale ale voturilor interne, cât şi numărarea voturilor din străinătate. Noi nu suntem ca aceia care au încercat încă o dată să înşele naţiunea, eventual pentru ultima oară, descriind tabloul pe care îl cunosc drept „suntem în faţă”. A fost o rată record de prezenţă la vot. Ca în nicio altă ţară din lume. A fost una dintre alegerile cu cea mai mare prezenţă la vot din istoria noastră. Am încheiat acest scutin fără incidente regretabile de remarcat”, a spus Erdogan, potrivit Haberturk.

Pentru mai multe detalii vizitati sursa citata.

Sursa: observatornews.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor