logo
RNTV Live

Vezi ce investiţii se speră să se facă anul acesta la Ploieşti, pe împrumut!-Video

Raluca Eparu

După lungi discuţii şi chiar şi o pauză pentru lămuriri, consilierii locali ploieşteni au votat în cele din urmă rectificarea listei obicetivelor de investitii având ca sursă de finanţare pe anul 2017, in sumă de 25.085.212,68 lei, reprezentând diferenţa neutilizată in anul 2016, aprobată iniţial cu suma de 78.780.940 lei, pentru obiective de investiţii cu finanţare U.E. Pe această listă au fost trecute mai multe investiţii, după cum urmează:

– suma de 4.595.800 lei la proiectul cu finanţare UE, “Accesibilitate si fluidizare trafic către zona industrială Ploieşti Vest si Platforma industrială Brazi”,

– suma de 5.000.000 lei ,,Spital Municipal Ploieşti,,

– suma de 1.489.412,68 lei ,,Blocuri locuinţe sociale Cartier Libertaţii, Ans.9Mai Ploiesti,,

– suma de 10.000.000 lei ,,Construire Piaţă Centrală Agroalimentară,,

– suma de 4.000.000 lei pentru proiectul “Modernizare instalaţie de colectare si epurare a apelor uzate in mun. Ploiesti”

Când au ajuns la spitalul municipal, consilierii locali au pus întrebări despre faza în care se află acest proiect. Li s-a spus că pentru acesta există un studiu de oportunitate, dar nimeni nu a putut preciza locaţia exactă a acestei investiţii. Lista va ajunge la comisia de Autorizare a Împrumuturilor Locale, un organism din cadrul ministerul finanţelor, comisie care respinge proiectele care nu sunt bine fundamentate. Discuţii au fost şi pe staţia de epurare unde Ploieştiul plăteşte penalizări pentru depăşirea normelor de apă uzată din vechea staţie de epurare.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor